Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-08-24 - Grundfoci hírek

BL: Köteles László, a hős! - videó

Tőzsér Dániel és Köteles László csapata, a K.R.C. Genk - történelme során másodszor - feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, miután óriási csatában, büntetőkkel verte az izrael Maccabi Haifa csapatát. Köteles két tizenegyest is hárított, ezzel nagyban hozzájárult a genki csodához.

Kedvező előjelekkel várhatták a belga csapat játékosai és szurkolói a szerdai visszavágót, hiszen az első mérkőzésen idegenben elért 2-1-es vereség azt jelentette, hogyha jól dolgozik a védelem, már 1 hazai gól is továbbjutást érhet.

Ennek megfelelően bekezdett a Genk, sok lehetőségük volt már a mérkőzés elején, ám fél óra elteltével is két darab nulla állt még az eredményjelzőn. A 35. percben aztán megtört a jég: Vossen révén megszerezte a vezetést a belga bajnok. Ám örömük nem tartott sokáig, két perccel később a kissé kint álló Köteles fölött Golasa emelt nagyszerűen a kapuba. Ettől kicsit elhallgatott a népes hazai szurkolótábor, hogy aztán 4 perc múlva ismét teli torokból üvölthessenek. 41 perc után tehát döntetlenre álltak a csapatok összesítésben.

A későbbiekben kiegyenlítettebb volt a játék, nem mertek nagyon kockáztatni a csapatok, különösképp a hazaiak, hiszen egy izraeli gól azt jelentette volna, hogy még kétszer be kell találniuk. Így aztán szép lassan lepörgött a 90 perc, aminek a végén a haifaiak álltak közelebb a "győztes" találathoz, ám a szerencse a belgákkal volt.

A hosszabbítás is hasonlóképpen telt, a félidők utolsó perceiben általában a Maccabi dominált, de a Genk jól állta a sarat, így végül következhettek a tizenegyesek.

Genki részről az első két rúgó nem hibázott, a vendégek viszont egyikre se tudtak válaszolni, köszönhetően Köteles László bravúrjainak! Aztán következett Tőzsér Dániel, aki az egyik legaktívabb játékos volt a mérkőzésen, mind a fotómennyiséget, mind a passzok mennyiségét és pontosságát tekintve. Lélegzetvisszafojtva figyelhettük, ahogy a kapus a jó irányba indul el, ám Tőzsér nagyszerűen helyezett lövését nem érhette el, így már 3-0-ra vezettek a belgák a büntetőpárbajban. Köteles a következőt büntetőt ugyan nem tudta kivédeni, de a belgák negyedik rúgója gondoskodott arról, hogy 2002 után ismét ott legyen a Genk a BL főtábláján!

Hozzászólások