Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-04 - Grundfoci hírek

BEERDRINKERS - AMBLEN: A MÁSIK FÉL SZEMSZÖGÉBŐL

Szekeres Ferenc, azaz Szekics szakavatott tolmácsolásában részesei lehetünk az Amblen első Grundfoci.hu-s (a helyszínt tekintve egyben hazai) diadalának:

"Amikor mi, az Ablen sok mérkőzést megélt "veteránjai" felszaladtunk a pályára és megláttuk a 17-18 éves fiatalokból álló együttest, a végjátékot tekintve kissé megijedtünk. Rögtön átfutott az agyunkon: vajon bírni fogjuk-e erőnléttel a "fiatalos lendületet". Tovább nehezítette helyzetünk, hogy nálunk mindössze egy cserejátékos volt az ellenfélnél két tartalékjával szemben.

A kétszer 30 perces játékidőben való egyöntetű megegyezés után, kezdődhetett a meccs! Teljes elánnal estünk egymásnak, és egy bedobást követően szerencsére már az első percben megszereztük a vezetést. Ezután kissé visszavettük a lendületet, mire egy amolyan tapogatódzó mezőnyjáték után a vendégek fordítottak 1-2-re. Nem volt mit tenni: nagyobb fokozatra kapcsoltunk. Felváltva estek a gólok, viszont a félidő végén mi voltunk pontosabbak, így 4-3-mal mehettünk pihenőre.

A második félidő elejét meddő támadgatások fémjelezték, amelyből végül találtunk egy gólt. Már 5-3! Ekkor kellett volna jönnie a fiatalos lendületnek, de helyette mégis a rutin győzött. Teljesen visszaálltunk, a fiatalok pedig nagy elánnal támadtak. A védelmük teljesen fellazult, és pár gyors kontrával gyorsan le is mattoltunk őket. A végén vendégeink ugyan még szépítettek az eredményen, viszont a mérkőzés végkimenetelét ez már nem befolyásolta, és 9-4-es győzelemmel zártuk második grundfocis összecsapásunkat."

Hozzászólások