Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-03-29 - Grundfoci hírek

BEERDRINKERS - AMBLEN BRÓKER 4-9 (3-4)

Kexx, a Beerdrinkers hátvédje a következőképp emlékszik vissza csapata Grundfocis debütációjára:

"Hogy az a jó...! Hát valahogy így kezdődött a reggel, amikor 6.30-kor csörgött a vekkerem a tavaszi szünet utolsó napján. De hát kelni kellett, hiszen a meccs korai, a helyszín pedig távoli volt. A reggel 9 órás kezdésre nem 5 perc eljutni Budaörsről az M3-as kivezetőjénél fekvő sportlétesítményhez (na hát ehhez is lesz egy-két szavam, de majd később). Szóval a 7.45-ös találka után átvágtunk szeretett fővárosunk dzsungelén, hevesen integetve a 4-es metró építkezésén dolgozó(?)knak.

Fél órával a kezdés előtt érkezett meg a kompánia a Szőnyi útra. Az elmúlt napok esőzéseitől a leginkább a John Rambo c. film (zseniális alkotás, a filmtörténelem klasszikusa) vietnámi mocsaraihoz hasonlító mocsárrendszer vette körül a pályát és az öltözőket. Rövidke, 20 perces, tanácstalanság után megtaláltuk a számunkra kijelölt öltözőt! Hát igen, most már tudjuk miért ilyen a magyar foci. Porladó falak, vizeletben úszó mellékhelyiség, rozsdás zuhanyzók (Magyarország, Magyarország, gyere bátran Magyarország!), de azért a célnak megfelelt.

Ezek voltak az előzményei a Beerdrinkers első hivatalos meccsének. Abbéli reményeink, hogy a meccsnek otthont adó csarnokban legalább egy fokkal melegebb van, mint odakint igen gyorsan szertefoszlottak. Legalább a csípős reggeli levegő is gyors iramra késztette a pályára lépő játékosokat. A két csapat 5+1-es felállásban állt ki egymás ellen a 2x30 perces meccsen. A játék óvatos tapogatózással kezdődött, majd a Beerdrinkers szerezte meg a vezetést (a gólszerzőkre sajnos akkor sem emlékszem ha egy Fásy Ádám koncert végig hallgatásával fenyegetnétek meg!), majd egy gyors gólváltással 2-1-re alakult az eredmény. Az első 10 perc eltelte után megkezdődtek a cserék mindkét oldalon, és a félidő közepére 3-3 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A kezdeti kiegyenlített játék után 3-4-es állásnál fordultak a csapatok.



A második félidőt az Amblen gólja nyitotta meg (3-5), amit hosszas gólcsend követett. A hangulat kezdett le(h)ülni, és már a reggeli sem dolgozott olyan erősen. A vége előtt 10 perccel a Beerdrinkers behozta összes csatárát, és mindent egy lapra téve támadott, ám az Amblen jó védekezésével, és jó kontráival végleg eldöntötte a meccset. Igaz egy vigaszgól a másik oldalon is esett, kialakítva ezzel a 4-9-es végeredményt.

Eme jeles napon a rutin győzött a fiatalság felett (az Amblen átlagéletkora kábé kétszerese volt a Beerdrinkerszének), viszont a pályán végig kiegyenlített volt a játék. Az eredmény nem igazán tükrözi a játék valódi képét, de meg kell jegyezni, hogy az Amblen ma egyértelműen jobbnak bizonyult a "budaörsi titánoknál". A közepes iramú mérkőzés sportszerű keretek közt zajlott, bár kisebb szabálytalanságok mindkét félnél előfordultak.

A meccs után, az öltözőben azonnal megkezdtük a számolgatást hány ponttal gyarapodtunk a meccs által, és hamar konstatáltuk: semennyivel. Az első meccs, a vereség ellenére szép emlékként marad meg, és az Amblennel, akiknek ezúton is gratulálunk a győzelemhez és köszönjük nekik az anyagi hozzájárulást, "lekötöttünk" egy nyári visszavágót is. Folytatás legközelebb, addig is sörre fel!!!"


Hozzászólások