Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-03-10 - Grundfoci hírek

Az 5. torna meglepetéscsapata: a Budai Ászok FC

"Írtam én is egy rövid szösszenetet a kupáról, ha belefér." - fordult hozzám emígyen Gila (Metzler Róbert), a "kanárik" eddigi legeredményesebb csatára. Mért ne férne bele, ezért van az oldal, ráadásul ügyesen is fogalmaz a srác...

"Izgalmasan kezdődött számunkra az 5. kupa, két új ember is bemutatkozhatott hivatalosan. Végre egy olyan csapat állt össze, ahol megfelelő volt a védő-támadó arány. A sorsolásnál az Igényteleneket, a Gepard Out-ot és a Milfeseket kaptuk, ami nekem papírforma szerint egy csoportbeli 3. hellyel ért volna fel. Az Igénytelenek erejét mindenki ismeri, a Gepard Out ellen még csak egyszer játszhattunk, de akkor csúnyán kikaptunk (1-5). A Milfesekről tudtuk, hogy egy fiatal banda, és talán kicsit nagyképűen, de elkönyveltük ellenük a 3 pontot.

 

Az első meccs a Gepárdok ellen volt, akik a tőlük ismert keménységgel kezdték a meccset. Egy nagy hiba után megszerezték a vezetést, de Gabi (Ferincz) kiegyenlített a passzomból, majd a második félidőben hasonló módon hálálta meg az asszisztot. 2-1 után sikerült kivédekezni a hátralevő időt, így nyugodtan ülhettünk le megnézni a csoport másik két csapatának ütközetét. Az a meccs számomra kisebb meglepetéssel kezdődött, ugyanis a Milfesek irányítottak az első percekben. Az Igénytelenek azonban megmutatták, mitől is jutnak szinte mindig a legjobb négybe; egy laza nyolcast gurítva javították a 3 kapott gólt.

 

A 2. meccsünket a Milfesek ellen játszottuk, ahol tudtuk, hogy egy győzelem a legjobb nyolcba kerülést jelentheti. Ellenfelünk azonban meglepően gyors, jó játékkal rukkolt elő, ők irányították a meccset. Gólig nem jutottak, ellenben mi még az első félidőben hármat is szereztünk. A második játékrészben ellenfelünk egy jogos büntetőt kapott, amit Gabesznek (Erdei) sikerült hárítania. Itt jegyezném meg, hogy az első két meccsen eufórikus állapotban védett, nagyon sokat köszönhettünk neki. A meccsen nem esett több gól, ami azt jelentette, hogyha a Gepard Out nem veri meg az Igényteleneket, akkor biztos a továbbjutás. Nagyon szorosan alakult a meccs, ám végül az Igénytelenek behúzták, így már az utolsó meccstől függetlenül a nyolc között voltunk.

 

Az Igénytelenek elleni csoport elsőséget eldöntő meccsen is sikerült vezetést szereznünk, végig komolyan játszanunk, ennek ellenére a 4 lőtt gól kevésnek bizonyult, ugyanis mi hatot kaptunk. Szerencsére ebből a meccsből nem vontunk le nagyobb következtetést...

 

A D csoport utolsó párharca nagyon izgalmasan alakult. Úgy készültünk, hogy a Nápolyival játszunk, ám a Futballica keresztülhúzta a számításainkat (és az Alders számításait is) így végül velük kerültünk össze. Kétszer is hátrányban voltunk, ráadásul a 2. alkalommal egy nagyon buta góllal. A Futballica játékosa (Döme) 35(!!) méterről talált a kapunkba, ezzel megdöntötte a Napredak elleni 30 méteres gólomat. Bár hozzátenném, ott bent állt a kapus. A hátrány másodjára sem fogott ki rajtunk, és csodaigazolásunk ismét gólt szerzett. A továbbjutást eldöntő büntetők során ugyancsak izgalmasan alakultak a dolgok, ám végül Józsinak (Nyerges) sikerült a négybe lőni a csapatot. (Az első kupán miattam estünk ki a büntetőknél, így inkább 8. rugó maradok örökre – nana Gila, azért ne legyünk már ennyire kishitűek! a szerk.).

 

Az elődöntőben már nem jöhetett könnyű csapat. A ranglista első 3 csapata közül az elsőt kaptunk, a Fehér Házat. A meccs már 5 perc alatt eldőlt, nagyon szétestünk. Ami az egyetlen pozitívum, hogy szinte minden hiba erre a mérkőzésre jutott. A vége 2-9 lett, ami egy elődöntőhöz képest nagyon nagy különbséget mutat. Mindenesetre ismét jöhettek az Igénytelenek, azonban már a 3. helyért. Ez a meccs megmutatta, mennyire egyben vagyunk - bár szerintem az Igénytelenek sem az igazi arcukat mutatták. 0-1-ről, 1-2-ről és 2-4-ről is fel tudtunk állni!. Az utolsó percben még 3-4 volt az állás, azonban sikerült belőnöm az egyenlítő gólt, így a hármas sípszó után ismét a büntetők következtek. A párbaj nem hozott olyan izgalmat, mint a nyolc között: az Igénytelenek kettőt hibáztak, mi kettőt belőttünk. Meg van a bronz! Ami a furcsán hatott, mi érezhetően jobban örültünk ennek a bronznak, mint a 22 Steps az aranynak. Kinek mi a meglepő.

Szerintem Iván (Vokoun) remekül hozta össze a keretet. Az új igazolások közül Gabi rögtön 6-ot vállalt (előtte nekem volt 5 gólom, azzal vezettem a listát), és Krisztől (Bertalan) is sok jó megoldást láthattunk. 17 gólt szereztünk (az első 4 kupán összesen 13-at) ráadásul hét mezőnyjátékosból hatan osztoztunk ezeken! Véleményem szerint ez a keret sok örömet hozhat még a Budai Ászok szurkolóinak, talán egyszer még kupát is nyerünk... :)"

Hozzászólások