Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-09-01 - Grundfoci hírek

Átigazolások: kevesen léptek feljebb

Augusztus 31-e szokás szerint pörgős nap volt, ugyanis már évek óta ez az európai nyári átigazolási időszak zárónapja. Cikkünkben azonban nem csak ezt a napot érintjük, hanem megnézzük, hogy a válogatott közelében lévő játékosok közül ki az, aki váltott, és ki az, aki maradt eddigi csapatánál, kiindulásnak pedig tekintsük a Svédország és Moldova ellen behívott keretet.

Kapusposzton nem volt nagy mozgás, a most behívottak közül mindenki maradt korábbi csapatánál. Viszont két másik, a keret közelében lévő portás is váltott: Fülöp Márton a másodosztályú Ipswich Towntól a Premier Ligás West Bromwich-hoz igazolt egyelőre második számú kapusnak, míg Gulácsi Péter a Liverpool kispadja helyett az eddigi harmadik ligás kölcsönadások után most a másodosztályú Hull City-hez került, ám ott a kezdeti bizalom után kikerült a kezdőből.

A védelemben sem volt nagy mozgolódás: Juhász Rolandért több ajánlatot is tett a skót Glasgow Rangers, ám az Anderlecht nem akarta elengedni. Juhász profizmusát jelzi, hogy így is kulcsfontosságú gólt szerzett a Bursaspor elleni EL-rájátszásban. Vanczák maradt Svájcban, Laczkó Olaszországban, Korcsmár Norvégiában, Pintér Zaragozában, Lipták a Videotonnál. Lázár Pál a török Samsunsporhoz került.

Vadócz Krisztiánt száműzték Osasunából, így visszakerült Hollandiába korábbi csapatához, a N.E.C.-hez. Czvitkovics Péter a belga Kortrijk-hoz igazolt, és már 4 meccsen játszott is. A most először behívott Stieber Zoltán a másodosztályú Aachentől a Bundesliga tavalyi meglepetéscsapatához, a Mainzhoz igazolt, ám csapata nagy csalódást keltve egyből kiesett az Európa Liga selejtezőjében. A sérült Gera Zoltán visszakerült volt csapatához, a West Bromwich-hoz, Dzsudzsák Balázs pedig - ki ne tudná - az orosz, pontosabban dagesztáni Anzhi Mahachkalához igazolt, ahol olyanokkal játszhat együtt felépülése után, mint Roberto Carlos, Zhirkov vagy Eto'o. A többiek nem váltottak csapatot.

A támadószekcióban se volt nagy változás, egyedül Rudolf Gergely igazolt el a görög Panathinaikoszhoz. Sokáig úgy tűnt, hogy Németh Krisztián is elindulhat végre az emelkedőn, de az Olympiakos és a Standard Liege nem tudott végül megegyezni a kölcsönadás feltételeiről, így Némó egyelőre marad Görögországban.

Hozzászólások