Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-01-12 - Grundfoci hírek

Átalakult a nyáron, de ütőképes lehet a Sárvár FC

Több alapember is elhagyta a nyári szünetben a Sárvár FC NB III-as csapatát, Németh József vezetőedző jobb eredményeket várt az őszinél. A szakember ugyanakkor optimista és lát lehetőséget a fiatal együttesben, amely idővel beérhet és szebb eredményekre lesz hivatott. Az együttes tizenegyedik helyen végzett ősszel, egy-két helyet kellene előrelépni.

 

A 16-os mezőnyben elért 11. hely Németh szerint csalódás a sárvári futballt szeretőknek, de látni kell a valóságot is. – A vezetőséggel karöltve úgy döntöttünk, hogy a meggyengült állományt helyi, környékbeli fiatalokkal, sárvári kötődésű labdarúgókkal töltjük fel. És bár a keret kicserélődött, alaposan megfiatalodott, mégis úgy éreztük, hogy a csapat az év végén legalább a nyolcadik helyre odaérhet. Jelen pillanatban nem tartunk itt, de szerintem ez a célkitűzés még teljesíthető. A bajnokságot jól kezdtük, ám menet közben egyre több sérült vált ki az amúgy is szűk keretünkből. Sajnos nem volt olyan erős állományunk, hogy három-négy hiányzót gond nélkül pótolni tudjunk – Horváth Lajos és Szakos Péter például hosszabb időre kidőlt. Főleg a védelmünk fogyott el, hátul kellett megküzdenünk komoly létszámproblémákkal. Aztán a csapat kievickélt a hullámvölgyből, és a szezon hajrája már elfogadhatóra sikerült. Nagyon fájt a Bük és a Badacsonytomaj elleni hazai vereségünk, két nyerhető meccset buktunk el. Nagyon kellene az az elhullajtott hat pont. Egyébként az egész őszre jellemező volt, hogy hazai pályán gyengén teljesítettünk, mindössze kétszer nyertünk saját közönségük előtt. Idegenben több pontot szereztünk, több gól rúgtunk. Ha még a negatívumokat sorolom, akkor a csatárjátékunkra is kitérek: több gólt vártam a támadóimtól. Tehát akad javítanivaló bőven - folytatta Németh József a vasnepe.hu-nak adott interjúban. - Ugyanakkor fiatal a társaság – csak három-négy rutinosabb játékosunk van -, így fejlődőképes. Tehát ha a srácok még jobban felveszik az NB III., a felnőtt mezőny ritmusát, akkor eredményes tavasznak nézhetünk elébe. Ráadásul azért van erő ebben a társaságban, az esélyesebb Haladás II. együttesét például legyőztük, Répcelakon nagy gólarányú győzelmet arattunk – erre is lehet építeni a jövőben. A felkészülést január 24-én kezdjük a tavaszi idényre. Szeretném együtt tartani a keretet, de elképzelhető, hogy lesznek távozók – Ausztria sajnos komoly csábítást jelent. Jó lenne erősíteni, a védősorba mindenképpen szükségünk lenne új játékosra, és ezen kívül is akad néhány hiányposztunk – zárta szavait Németh József.

A Sárvár FC egyébként 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 7 vereséggel, 20 rúgott, 20 kapott góllal a 11. helyen zárta az őszt az NB III Bakony-csoportjában.
 

nb3.hu

Hozzászólások