Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-27 - Grundfoci hírek

ÁGYÚSOKK FC - FC FOCISOKK MECCS

,az ellenfél szemszögéből. A több értelemben is történelmet író meccsről Pinyó, azaz a másik cséká kommentjét olvashatjátok...

"Először csapott össze a két SOKKoló csapat, és bár valljuk be, őszintén várható volt győzelmünk - gondoljunk csak az ÁgyúSokk kör18-as zakójára -, nem hittük volna, hogy ez a mérkőzés bekerül a Grundfoci történelemkönyvébe.

Meglehetősen tartalékos felállással indultunk. Panzer begipszelt kézzel kísért el minket, noha azért hozott magával váltócuccot is. Végszükség estére beállt volna védőnek, ehhez képest rögtön a kezdőcsapatban találta magát (csak kúman meg ne tudja). Továbbá tesztjátékra behívtuk egy barátunkat Fekete Ákost, azaz Fekát (csatár), aki benőtt körömmel játszott. Szóval enyhén szólva, elég ütött-kopott képet mutattunk.

Az első SOKK a mérkőzés kezdete előtt 15 perccel ért minket. Ellenfelünk csapata mindössze négy főt számlált. Szerencsére éppen gyereknapi ünnepség zajlott az Újbudai Sportcentrumban, így a srácok talpraesettségüknek köszönhetően gyorsan találtak még egy csapattársat - aki véleményem szerint nagy erősítést jelentett számukra -, majd a mérkőzés második felére érkezett két újabb "próbajátékos" is.

A meccs eredetileg 2x30 perces lett volna, ehhez képest 1x30 és 1x15 percet sikerült abszolválnunk. A csapatok 4+1-es felállásban kezdtek. Itt fűzöm hozzá, kb. 2 év után ismét kapuban találtam magam, de a kényszer nagy úr!

A második SOKK, viszont már a mi nevünkhöz fűződik. Csocso remek játékának köszönhetően ugyanis egymás után ontotta a gólokat, miközben szebbnél szebb cseleket bemutatva, sűrűn hozta helyzetbe társait is (ezt várjuk tőle). Feka szintúgy élt a lehetőséggel, bevállalt néhány találatot, szám szerint hatot. Ráadásul még nekem is sikerült kapuba lőnöm, méghozzá saját térfelemről. De a hazaiak sem "igazoltak" rosszul. Ezt támasztja alá, hogy első félidőben elért találatukat frissen "szerződtetett" játékosuk szerezte.

A második félidő a labdakeresési mizéria miatt meglehetősen kurtára sikeredett. Miután ismét elkezdődhetett a játék, minden ott folytatódott, ahol azt megelőzően abbamaradt. Közben egy újabb erősítés érkezett a "Tüzérekhez", aki ugyancsak góllal mutatkozott be. Róla tudni érdemes, hogy körülbelül 140 cm magas lehetett, és mindössze 12 éves. Ekkor már egy picit könnyelműek voltunk.

Aztán 10 perccel a vége előtt egy igazi történelmi pillanat részesei lehettünk. Ellenfelünk színeiben pályára lépett egy szemtelenül fiatal leányzó, akit még a bemelegítés során a másik pályán csodálhattunk meg. Nem csak szépségére figyeltünk fel, hanem arra is, amikor egy hatalmas filót lőtt. Szóval ideális leányzó. Csinos, szereti a focit (már csak főznie kell). Ekkorra persze minden eldőlt. Tipikus grundmeccsen sima Focisokk győzelem.

Gólszerzők: Peti, Levente (1-1), illetve Feka (6), Csocso (5), Daxi és Pinyó (1-1)

Visszavágó két hét múlva, ugyanitt! A leányzónak pedig üzenjük: 5 év múlva, ugyanekkor, ugyanitt..."

Hozzászólások