Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-21 - Grundfoci hírek

ÁGYÚSOKK FC - BUDAI ÁSZOK FC 8-7 (2-3)

Az újonc ÁgyúSokk csapata nem akármilyen intenzitással kezdte grundfocis bemutatkozását. Gyors egymásutánban két mérkőzést is elvállaltak, és noha a Beerdrinkers ellen beleszaladtak egy kiadós vereségbe, az ugyancsak első meccses Budai Ászok legyűrésével egy órával később már a győzelem ízét is megismerhették. Stark Gábor tolmácsolásában olvashatjuk az utóbbi párharc fordulatokban egyáltalán nem szerénykedő eseményeit.

"Csapatunk lejátszotta történelme első meccsét, majd rögtön utána a másodikat is. Az első mérkőzésről (lásd ÁgyúSokk - Beerdrinkers cikk) nem sok jót lehet írni, talán annyit, hogy jobb csapattól nem szégyen kikapni. Na, de ilyen arányban? Az első 5 percet jól kezdtük, aztán gyorsan bekaptuk két gólt, és attól kezdve nem volt megállás... Próbálkoztunk, viszont ellenfelünk még a szépítő gól megszerzésére sem adott esélyt, így egy sportszerű, ám részünkről igen balul sikerült mérkőzésen alakult ki a 0-18-as végeredmény.

Rövid pihenő után második meccsünket az ugyancsak újonc Budai Ászok Futball Clubbal játszottuk. A találkozót komoly fogadkozás előzte meg. Nem volt más választásunk, mindenképp győznünk kellett! Az ellenfél ezúttal is képzett játékerőt képviselt, ezt igazolandó, már a 2. percben megszerezték a vezetést (0-1). A bekapott gól azonban most inkább felrázott minket, mezőnyfölénybe kerültünk, és ez a fordulat meg is hozta az egyenlítést. Loós beadását Czájder közelről értékesítette (1-1). Ekkor viszont ismét megmagyarázhatatlan hullámvölgy következett, vendégeink kétszer is betaláltak (1-3). Szerencsére röviddel a félidő vége előtt, Somogyi kapufás góljával még szépíteni tudtunk (2-3).

A második játékrészt két újabb BÁFC találat nyitotta meg (2-5). De nem kellett sokáig várni a válaszra, előbb Molnár Arnold Gyula szerzett gólt (3-5), majd Loós két cselt követően, az 5-ös sarkától kissé kiszorított szögből lőtte át a labdát a hosszú sarokba (4-5). Egyre érett az egyenlítés, és egy távoli bombámmal fel is jöttünk 5-5-re. Időközben viszont a Budai Ászok játékosai is túljutottak a holtponton, és ismét két gólos előnyre tettek szert (5-7). Már csak hat perc volt hátra, de nem adtuk fel. Egy öngólnak köszönhetően szépítettünk, egy perccel a befejezés előtt pedig Czájder csúsztatása talált utat az ellenfél hálójába (7-7). Mindez még koránt sem jelentette a váratlan fordulatok végét. Az utolsó percben egy kontra után Linh előbb eltolta a labdát az ellenfél portása mellett, majd az üres kapuba pofozta azt (8-7). A BÁFC-nek már nem maradt elég ideje az egyenlítésre, így egy izgalmas, hajtós mérkőzésen az ÁgyúSokk megszerezték első grundfocis pontjaikat.

Gólszerzőink: Czájder Gábor (2), Molnár Arnold Gyula, Somogyi Bence, Loós Dániel, Stark Gábor, Wolf (öngól), Pham Duy Linh."

Hozzászólások