Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-21 - Grundfoci hírek

ÁGYÚSOKK FC - BEERDRINKERS FC 0-18

A gólkülönbség tekintetében új grundfocis rekordot szállító mérkőzésről Horváth Gergely (kexx) tanulságos beszámolóját olvashatjátok...

Uri Gelleri magasságokba emelkedve most egy olyan eseményről fogok írni, amin ott sem voltam. A "Kiválasztott" c. műsor első adása óta a monitoron pihenő kanalakat, órákat és egyéb veszélyes tárgyakat kéretik biztonságba helyezni! Öveket becsatolni! Ééés: Ety, ketto, harrom: Múúkodj!

1992. július 17-e meglehetősen szomorú dátumként vonult be a liechtensteini futball vékonyka történelemkönyvébe. Eme jeles napon, a törpeállam csapatai közül magát elsőként valamely nemzetközi kupába kvalifikáló FC Vaduz, az akkor még létező KEK-ben 12-1-es vereséget szenvedett el az ukrán Odessa gárdájától. Bizony potyogtak gólok, mint Győzikének az aranylemezek... Hasonlóképp alakultak az események két hónap híján tizenhat évvel később a Bikásparkban, ahol is az ÁgyúSokk csapata a Beerdrinkers ellenében egy kellemetlen 18-0-ás zakóba szaladt bele.

Hozzá kell tenni, hogy a frissen alakult, kizárólag lelkes, fiatal (15-16 éves), tehetséges srácokból álló ÁgyúSokk FC legeslegelső mérkőzését játszotta. Pechjükre belenyúltak, - mint húsüzemi munkás az ipari darálóba -, hogy az összetett ranglista 2. helyén álló Beerdrinkers-t kihívva kezdték közös pályafutásukat. A Drinkers mindemellett kissé tartalékosan kezdte a meccset, ugyanis a kezdőrúgás pillanatában Kerekes amolyan Torghelle Sanyis stílusban még valahol a város másik végén kóválygott, Juhász pedig a svéd női napozócsapat félmeztelen tagjairól álmodozott pihe-puha ágyában.


A 'Drinkers

A mérkőzésnek mindkét csapat hasonló elánnal vágott neki, ám egy gyorsan jött gól megpecsételte a hazaiak sorsát. A "sör szerelmesei" pedig újabb és újabb remekbeszabott találataikkal alaposan elhúztak tőlük. Az ÁgyúSokk hozzáállását sem érheti panasz, ám az egyenlítéshez is akkora kan disznóra lett volna szükségük, amekkorát már nem nagyon találni a nagy magyar ugaron. Ősz 8, Szalai 4, Gyalay, Gyenei.... A meccs végére megérkezett Kerekes is, és az ismeretlenség homályából előlépve annak rendje és módja szerint, bepakolt egy-két újabb Beerdrinkers gólt.

18-0!!! A házigazdák hozzáállásuk és a bennük rejlő tehetség miatt megérdemeltek volna, hogy legalább egy-két alkalommal megzörgessék a Drinkers hálóját, de vigasztalja őket a Budai Ászok felett aratott első győzelmük, illetve a beszámoló elején említett Vaduz sikertörténete. A néhány évvel ezelőtt még Európa pofozógépének számító kis csapat tavaly elsőként bejutott be az UEFA Kupa második körébe! Hát ennek mintegy előjátékaként kit vertek meg? Hát persze, hogy az Újpestet....(Van egy ország, ahol álmomban jártam, Magyarország...). Továbbá idén, első liechtensteini csapatként , részt vehetnek a svájci első osztály küzdelmeiben is!

Hozzászólások