Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-09-08 - Grundfoci hírek

A Volán sem törte meg a MÁV-ot

A százszázalékos Szolnoki MÁV FC II. gárdáját fogadta szombaton a Tisza Volán SC Szeged a labdarúgó NB III Alföld csoport 4. fordulójában. Egy tipikus egygólos mérkőzésen a listavezető megőrizte veretlenségét.

Fotó: szegedma.hu
Tisza Volán SC Szeged – Szolnoki MÁV FC II. 0-1 (0-0).
Szeged, 150 néző, vezette: Szűcs Gábor.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Mészáros, Vida, Dargó, Grünvald (Vastag Sz. 77′) – Vágó, Huszárik – Búzási, Beretka (Völgyi 69′) Végh – Kazi. Vezetőedző: Buchholz Gábor.
Szolnoki MÁV FC II: Modla – Felföldi, Szakács, Urbán-Szabó, Bálint, Szecsei, Pintér, Kalmár (Polgár 84′), Németh (Blaskovits 46′), Marozas (Szecsei P. 71′), Benedek. Vezetőedző: Bontovics Ferenc.
Gólszerző: Benedek (58′).

Fotó: szegedma.hu
Olyan mérkőzést veszített el a 4. fordulóban a Tisza Volán SC Szeged, melyen talán a döntetlen lett volna a legigazságosabb eredmény, s melyet bármelyik csapat megnyerhetett volna egy góllal. Nos, ezt az egy találatot a vendég szolnokiak szerezték meg, mégpedig elég érdekes körülmények között. Az 58. percben Benedek Nándor csapott le egy labdára, mely többméteres lesen álló társának ment, s hatalmas gól ragasztott a szegedi kapuba, miközben már leállt a teljes Volán-védelem, s Dongó kapus is megmerevedett. Hiába reklamáltak a hazaiak, a játékvezető megadta a gólt, ezzel pedig elvitte a három pontot a Felső Tisza partról a listavezető.
Az első félidő egyébként kiegyenlített játékot hozott, két szervezett együttes gyűrte egymást. Inkább a kék-feketék lábain járt a labda, de nagyobb ziccert nem sikerült kialakítani, fegyelmezetten zárt a MÁV. A vendégek kontrákkal kísérleteztek, melyek rendre lesen haltak el. A második játékrész élvezetesebb futballt és több helyzetet is hozott. Előbb Huszárikék veszélyeztettek, majd a látogatók hagyták ki – Kalmár “jóvoltából” – a meccs helyzetét. Ezt követően ismét átvette a kezdeményezést a Volán, amikor is egy ellencsapás végén Benedek megszerezte az ominózus gólt.
Küzdött, hajtott becsülettel a meccs végéig a Buchholcz-alakulat, de nem bírta feltörni a szolnoki reteszt, pedig a 91. percben még Dongó kapus is előrejött fejelni, s nem is állt messze az egyenlítéstől. A Volán második vereségét szenvedte el a bajnokságban, a Szolnoki MÁV négy forduló után is százszázalékos, így meglépett a tabellán.

www.szegedma.hu

 

Hozzászólások