Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-10 - Grundfoci hírek

A VISSZAVÁGÓ! GREENHEART FC - NAPREDAK 8-14

Április 7-én újra összemérte erejét a GHFC és a Napredak. A már-már klasszikusba hajló párosítás ezúttal is izgalmas, fordulatos, hajtós, érzelmekkel teli mérkőzést hozott. Airkz, a Napredak kapitánya a tőle megszokott, élvezetes körítéssel tárja elénk a mérkőzés történéseit:

"A párharc Rocky Balboa és Ivan Drago küzdelmére emlékeztetett...

Rocky (GHFC) elhatározza, hogy kihívja az orosz brutális pofozógépet (ez lenne a Napredak), hogy bosszút álljon barátja megölése miatt (első meccs, 8-4re nyert a Napredak). Rocky nem elégszik meg a "sima" bosszúval elhatározza, hogy hazai pályán, a Szovjetunióban (Vasas pálya) küldi majd padlóra Drago-t, akit a vörös nagyhatalom legjobb edzői, orvosai, a legmodernebb erőgépek segítségével készítenek fel a küzdelemre (előre megírt, mágnes táblán bemutatott taktika), míg Rocky térdig érő hóban futva, farönköket és sziklákat emelve acélosítja izmait, hogy méltó ellenfele legyen a szovjet Herkulesnek. A filmben természetesen a legmostohább körülmények közt, de határtalan lelkesedéssel felkészülő Rocky a gonosz, kommunista szurkolókat és pártvezéreket is maga mellé állítja, és végül nagy csatában hazai pályán kiüti a gonosz orosz óriást.

A GreenHeart FC

Na, ez a mese. A valóságban ugyanis a Napredak ismét fényes győzelmet aratott a derekasan küzdő GHFC ellen. A mostoha időjárási körülmények -eső, szél - közt, rendkívül csúszós pályán lejátszott 2x40 perces mérkőzés végeredménye:

GHFC-Napredak: 8-14!

A mérkőzés úgy indult, ahogyan az első összecsapás is, gyorsan vezetést szerzett a kihívó. Több veszélyes és ígéretes támadással próbálták növelni előnyüket, de a Napredak védelme a vizes, csúszós pálya ellenére szilárdan állt a lábán. 20 perc elteltével már a pirosba játszó Napredak vezetett, 5-2-re, majd pár gyors gól után 6-4 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. Írhatnám, hogy ezután csak egy csapat volt a pályán, azonban a 12-6-os előny nem feltétlenül tükrözte a játékot - bár azért jobb volt a Napredak -, mind a két csapat sok helyzetet dolgozott ki, azonban ezeket a GHFC nem tudta gólra válltani. Pár perccel a vége előtt már 14-6 volt az állás, ekkor a "legyen közte 10" felkiáltással vetette magát a küzdelme a vörös "hadsereg", de már csak két gyorsan bekapott gólra futotta, így 10 helyett "csak" 6 lett a különbség.



Airkz, azaz Kiss Zalán (Napredak)

A nem túl kedvező időjárási körülmények ellenére - ez a képeken is látható - jó hangulatú, hajtós meccset játszott a két csapat. Egy biztos, nem ez volt az utolsó rész...."

Hozzászólások