Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-02-05 - Grundfoci hírek

A történelem ismétli önmagát...

"Szinte hihetetlen, már-már kísérteties a hasonlóság (vagy csak Zsolt manipulálja a sorsolást) a 2009-es évkezdet, és a 2010-es között." - kezdi számomra ehhez hasonló kedves szavakkal írását Kiss Zalán (Napredak)...

"Mint már tudjuk, mind 2009-et, mind 2010-et nagyon rosszul kezdtük, tizedikek lettünk. 2009-ben egészen a döntőig meneteltünk, az elődöntőben az Igényteleneket megverve, míg a döntőben a Fehér Ház ellen véreztünk el...
 
Elég erős csapattal érkeztünk meg a Szibéria időjárást idéző hóesésben. A Bilics L., Kiss Z., Erdélyi F., Erdélyi Z., Gráczer M., Dr. Barla-Szabó összeállítás elég jónak ígérkezett ahhoz, hogy megismételjük tavalyi szereplésünket.

A sorsolás nem igazán kedvezett nekünk: Fehér Ház, 22 Steps, Napredak... Igazi halálcsoport.
Első mérkőzésünkön a már ismerős Fehér Ház ellen néztünk farkasszemet. Egy rendkívül izgalmas mérkőzésén 2-2-t játszottunk. Egy X kezdésnek nem rossz, gondoltam.

Következő mérkőzésünkön a 22 Steps ellen ismét vezetést szereztünk, amit sajnos nem sikerült megtartani, így annak a meccsnek is 2-2 lett a vége.
 
A csoport 3. mérkőzésén dőlt el (gondoltuk legalábbis) a csoport végeredménye, ha 0-0 vagy 1-1, mi vagyunk a csoportelsők, ha valaki nyer, ő az első, mi a másodikok, a vesztes pedig csoportharmadik. 2-0-ás 22 Steps vezetésnél azt hittük, készülhetünk a Budai Ászok elleni vigaszmeccsre... Hát végül nem így történt. A Fehér Ház hatalmas hajrával egyenlített, így a következőképp festett a helyzet:
 
Fehér Ház - 2 döntetlen, 4 rúgott, 4 kapott gól;
Napredak- 2 döntetlen,  4 rúgott, 4 kapott gól;
22 Steps - 2 döntetlen, 4 rúgott, 4 kapott gól.
 
Mivel a meccseken döntés nem született, dönteni pedig kell, hatosokat rúgtunk. Mindenki-mindenkinek. Bár mi ötöt belőttünk, és csak négyet kaptunk, végül a Fehér Ház mögött a csoport 2. helyén végeztünk. Ők hatot rúgtak, és egyet sem védtek ki, tehát a gólarányunk jobb volt, viszont ők többet lőttek be.
 
Ennek örültem, mert így revansot vehettünk a Budai Ászok csapatán. Szerettük volna őket nagyon elverni, hiszen kétszer ők ütöttek el minket a továbbjutástól, de végül egy 0-0-ás első félidő után csak 2-0-ra csak sikerült legyűrni ellenfelünket.
 
Jöhetett a szerencsefaktor, és a Milfesek a legjobb négy közé jutásért. A fiatal srácokból álló csapat viszonylag hamar megadta magát, és annak ellenére, hogy kapusunkat keménykedésért az első félidőben kiállították (én védtem, mármint ezután a kaput)  5-0-al küldtük haza őket.
 
Következett az elődöntő. Pont, mint egy évvel ezelőtt, az Igénytelenek ellen (az emberhiánnyal küzdő Igénytelenek csapatának még a kupa elején kölcsönadtuk Hidvégi Pétert). Egy védelmi hibát kihasználva (én bénáztam el) hamar vezetést szereztek, de nem adtuk fel, és egy véleményes büntetővel - bár kéz volt, nem biztos, hogy meg kellett volna adni -, javítottam hibám, 1-1. Aztán azt játszottuk, amit az első két meccsen. Fegyelmezett védekezés, gyors kontratámadás. Ennek meg is lett az eredménye, az egyébként gólerős Igénytelenek nem tudott mit kezdeni velünk. Elhúztunk 3-1-re. Egy védelmi hiba (hátul nem cselezünk Miki!!!) ismét szorossá tette a mérkőzést, de már a kapussal is támadó Igénytelenek labdát veszített, így nem volt nehéz dolgom a félpályáról az üres kapuba gurítani. 4-2, eldőlt. Ez is maradt a vége...

Legvégére így jött a nap első mérkőzésének visszavágója. Az eredmény szinte ugyanaz, mint egy évvel korábban volt. A Fehér Ház nem kegyelmezett nekünk, és egy viszonylag sima mérkőzésen 4-0-ra elpáholt minket. Így hasonlóképp mint tavaly, az év második kupáján is a második helyet szereztük meg. Örömteli, hogy Barla doki megtalálta a góllövő cipőjét, és hat találattal terhelte meg ellenfeleink hálóját.
 
Egyébként tavaly a 3. kupán a 6. helyen végeztünk..."

Hozzászólások