Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-16 - Grundfoci hírek

A NAPREDAK - riport

A grundfocis csapatainkat bemutató rovatunk, a nyolc éves múltra visszatekintő Napredakkal kezdjük. Kérdéseimre Airkz, azaz Kiss Zalán, a csapat szóvivője válaszol:

Kozelka Zsolt:

A győzelmek tekintetében ezidáig Ti vagytok honlapunk egyetlen 100%-os csapata. Mikor köteleztétek el magatok a kispálya mellett?

Kiss Zalán:

Ez egy hosszú történet. Kétezer őszén kezdtük meg tanulmányainkat a Kodolányi János Főiskolán, majd a következő évben már saját csapatunkkal vágtunk neki a főiskolai bajnokságnak. De az akkor még nem a Napredak néven futott...

Kozelka Zsolt:

Ha már itt tartunk, mit takar ez a kissé szokatlanul csengő név?

Kiss Zalán:

A Napredak egy szerb, első és másodosztály között ingázó csapat neve. Jelentése: haladás. Szerettünk volna valami vicces nevet adni a csapatunknak, és ezt találtuk a Nemzeti Sportban.


Airkz

Kozelka Zsolt:

Mennyiben tér el a mostani felállás az ős-Napredaktól?

Kiss Zalán:

2001-ben Pap Csabával és Erdélyi Zoltánnal, hárman hoztuk létre a csapatot, majd "feltöltöttük" pár emberrel. Közülünk Zoli ugyan egy éve Dublinban él, de azért kap egy másolatot minden hírlevélből. Erős Attila és Keszthelyi Márton személyében pedig két olyan tagot tisztelhetünk, akikkel a főiskolán már volt alkalmunk együtt játszani. Lényegében mi öten voltunk/vagyunk a Napredak húzóemberei.

Kozelka Zsolt:

A főiskolán milyen erőt képviseltetek?

Kiss Zalán:

Gyakorlatilag mindig kapusproblémával küszködtünk, ráadásul indult két nagyon erős csapat is. Így többnyire a harmadik helyéért szálltunk harcban. Viszont őket leszámítva a többieket általában megvertük.

Kozelka Zsolt:

Csak a suli berkein belül indultatok?

Kiss Zalán:

Napredak néven igen, a főiskola viszont rendelkezett egy válogatottal is, amelyben Erdélyi Zoltánnal együtt én is lehetőséget kaptam. 2006. májusában véget ért a suli, és ezzel egy időre lőttek a csapatnak is. Több mint egy évig nem játszottunk hivatalos meccset , és akkor jött az Angyaliga.... 2007. decemberében az eredeti Napredakból 4 emberrel, és további 6-8 játékossal újjáélesztettük a csapatot.

Kozelka Zsolt:

A hosszú kihagyás, illetve az új csapattagok beillesztése mennyire befolyásolta eredményeiteket? Egyáltalán miként definiálnád a különbséget egy zárt, főiskolai bajnokság, illetve az Angyaliga erőviszonyai között?

Kiss Zalán:

Az elején egyáltalán nem szerepeltünk jól, hiszen volt olyan játékos, akivel még sohasem volt alkalmunk együtt játszani. Ennek megfelelően vereségekkel nyitottunk. Teljesen egyértelmű, hogy ez a bajnokság a keményebb. Igazából most érünk össze. Sőt, a kezdeti nehézségeket áthidalva már kupát is sikerült nyernünk! Viszont ez a csapat még nem a "régi" Napredak.

Kozelka Zsolt:

Mennyire veszitek "komolyan" a focit?

Kiss Zalán:

Mivel mindenki dolgozik a foci persze csak hobbi, de fontosnak tartjuk, hogy hetente kétszer jusson idő erre is. Szóval egy olyan hobbi, amit véresen komolyan veszünk! :-)

Kozelka Zsolt:

Az összeszokottságtól eltekintve miben kell még fejlődnötök?

Kiss Zalán:

A helyzetkihasználásban mindenképpen, az igazán fontos utolsó passzok valahogy mindig elcsúsznak... Általában az elején szoktunk kapni egy-két elkerülhető gólt, aztán meg futunk az eredmény után.

Kozelka Zsolt:

Kik alkotják a Napredakot? És mint szóvivő itt a lehetőség, hogy néhány mondatban értékeld is csapattársaid!


A 2008-as csapat

Kiss Zalán:

Több kapusunk is van. Egyikük Demeter Márton. Már évek óta velünk játszik, egy-két lepke benne van, de azért elég ügyes. :-)

A másik hálóőr Bilics Lóránd, aki amolyan vészkapus. Sajnos csak nagyon ritkán ér rá, így az elmúlt tizenegynehány meccsen csak elvétve tudtuk igénybe venni szolgálatait.

Pap Csaba ős-napredakos. Elsősorban a védekezés a feladata, de szinte minden meccsen betalál, ami egy védőtől nem rossz. Hatalmas bombái vannak!

Koskovics Zsolt csatárból lett védekező. Nagyon fegyelmezett, és okosan játszik, bár láttam már nála jobb spílert is. :-)

Őrhalmi Krisztián a harmadik védőnk. A maga 34 évével ő a rangidős is, ennek megfelelően már rutinból megy nála le egy meccs.

Barla-Szabó Tamás fejlődött a legtöbbet. Régebben csak a támadással foglalkozott, mára viszont nagyon jó futó ember vált belőle. Velem egyetemben az a dolga, hogy még mielőtt a védelemre rávezetnék a labdát megszerezzük azt, és egyből támadásba lendüljünk.

Hidvégi Péter egy magas, támadó szellemű, de védekezni is képes játékos. Esetleges hiányosságait megfelelően pótolja testi erejével.

Keszthelyi Márton az előretolt ékünk. Nem igazán szokott védekezni, viszont jól kezeli a labdát, és remek ritmusérzéke van. Játéka különösen hasznos abban az esetben, ha négyen beállunk védekezni, és kontrákkal próbálkozunk.

Erős Attila kevésbe ügyes, mint Marci, ámde nagyon lelkes, és szinte mindig képes labdát szerezni az ellenfél hatosa előtt. Amiből aztán vagy rúg gólt, vagy nem. :-)

Kubanek László személyében egy új igazolással is rendelkezünk. Amolyan jolly joker, a pálya minden szegletében bevethető. Nagyjából ennyi...

Kozelka Zsolt:

...és miként értékeled saját játéktudásod?

Kiss Zalán:

Sokáig utolsó ember voltam, viszont mostanában már eggyel előrébb játszom. A bedobásokat, szögleteket általában én végzem el, és kidobásnál a kapustól is én kérem el a labdát, amit vagy felviszünk, vagy pedig előreívelem. Egyik kedvenc játékosom Ambrosini, szeretem látványosnak éppen nem nevezhető, de általában rendkívül hasznos játékát. Én is mindig odateszem magam. Aztán ez elég, amire elég, mindenesetre jelenleg én vezetem a házi góllövőlistát...

Kozelka Zsolt:

Hogyha már Ambrosini neve így szóba került, kedvenc csapataid?

Kiss Zalán:

Milán drukker vagyok, így az olasz focit szeretem a legjobban, a magyarok közül pedig a Honvédot.

Kozelka Zsolt:

Búcsúzóul mit üzensz a többi grundosnak?

Kiss Zalán:

Azt, hogy reszkessenek! :-)

Hozzászólások