Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-11-25 - Grundfoci hírek

A MAD-DOGS - RIPORT

Erőviszony tekintetében 2008 legütőképesebb grundfocis csapata mindenképp az utóbbi három kupát nyerő, futsalosokkal teletűzdelt, biatorbágyi illetőségű Mad-Dogs volt. Mérlegük tiszteletet parancsoló, hiszen 15 mérkőzésük alatt egyetlen alkalommal sem tudták megszorongatni őket (legszorosabb eredményük a JÁÉV SE Bakonyi Pandúrok elleni 4-1), ugyanakkor 100 lőtt gól ellenében mindössze kilenc alkalommal sikerült bevenni kapujukat. Ez mérkőzésekre lebontva 6,66-os gólátlagnak felel meg. Természetes kíváncsiságunkból eredendően riport nélkül nem engedhettük el az "amatőr" grundfocisok táborából vándorkupával távozó szimpatikus alakulatot. Kérdéseinkre a csapat vezetője, Deményi Gábor válaszolt...

Kozelka Zsolt:
- Őrült jól fociztok. Megnyertétek az utolsó három Grundfoci Kupát, ráadásul hazavihettétek a vándortrófeát is... De mondjuk ez talán nem is olyan nagy kunszt annak fényében, hogy játékosaitok zömét az NBI-es futsal bajnokságban vitézkedő Aramis adja. Mindig ilyen erős kohézió volt a két csapat között?


Deményi Gábor:
- A Mad-Dogs-ot 2002-ben, egy építőiparban érdekelt baráti társaság hozta létre. Beneveztünk egy kupára, de még nem volt nevünk. Hosszas "kattogás" után a Mad-Dogs mellett döntöttünk. Olyanok vagyunk, mint az "őrült kutyák", ha kitűzünk egy célt megyünk, míg el nem érjük. Akkor persze még jóval gyengébb játékerőt képviseltünk. Eljártunk tornákra, kikaptunk, kiestünk. Erősítenünk kellett. Mindig ott voltunk az Aramis meccsein, mert a csapatból ketten épp ott fociztak. Aztán a minket jellemző jó légkör hatására szép lassan mások is beépültek hozzánk...

 

Kozelka Zsolt:
- Játékosaid szinte kivétel nélkül képzett futballisták, a kispálya előtt Neked milyen szintre sikerült eljutnod?

 

Deményi Gábor:
- Ifista koromban megye 1-ben játszottam, és talán eljuthattam volna akár az NB I-ig is. Az Újpest bejelentkezett értem, de az edzőm ragaszkodott hozzám. Bajnokesélyesek voltunk, ráadásul én vezettem a góllövőlistát. Tehát maradtam, majd miután kiöregedtem, átkerültem a felnőttbe. Viszont ott nem igazán találtam a helyem, kevés lehetőséget kaptam, fél évig a cserepadon ültem. A munka és a család mellett így lassan háttérbe szorult a foci, de hobbiszinten megmaradt a kispálya.

 

Kozelka Zsolt:
- Visszatérve a jelenbe, ilyen erős felállással többnyire pénzdíjas tornákon láthatunk csapatokat. A Grundfoci Kupa viszont egészen más elvek alapján működik...

 

Deményi Gábor:
- A pénzdíj számunkra nem fő kritérium. Szívesen megyünk okleveles meccsekre is. Minden elismerés sokat számít, a cél, hogy megtartsuk jó hírnevünket. Én Biatorbágyon lakom, ott és a környéken már az összes létező kupát megnyertük. Tavaly Felcsúton egy nagyon komoly bajnoki sorozaton is megmérettettük magunkat. A profik között indultunk, és onnan is győztesként távoztunk. Hasonlóképp szerepeltünk Tárnokon, majd Sóskúton, a Katlan Kupán. 2007 végén Pécsre is esélyesként mentünk, viszont a legjobb nyolc között sajnos elvéreztünk. Emellett van még egy második helyünk Totó Kupáról is. A döntőben a Nemzeti Étterem volt az ellenfelünk, és csak hetesekkel kaptunk ki. Azóta kissé átrendeztük a csapatot...

 

Kozelka Zsolt:
- A Grundfoci Kupáról ugyancsak jó emlékeid lehetnek... 15 mérkőzés, 15 győzelem...

 

Deményi Gábor:
- Nagyon tetszett a szervezés, minden profin működött. Már az elején megfogott az egész légkör. Nem azért mert elsőre nyertünk, hanem mert szimpatikusak voltak a csapatok. Úgy döntöttünk, szeretnénk részt venni a többi tornán is. Dolgoztunk a projecten, hogy végleg el tudjuk hozni a Vándorkupát. Hál Istennek sikerült, de nem volt annyira biztos, mint amennyire látszott. A labda kerek, és ugyan a srácok igaz profi játékosok, de a hiba lehetősége mindig benne van a pakliban.

 

Kozelka Zsolt:
- Örömmel tapasztaltam, hogy nem vettétek félvállról egyik mérkőzést sem. Ezáltal pontosan felmérhették az ellenetek játszó csapatok, miben kell még erősödniük.

 

Deményi Gábor:
- Ez így igaz. Azt szeretem és becsülöm a fiúkban, hogy egymásért is képesek focizni. Persze mindig nyerni akarunk, de közben nem nézünk le senkit sem. Egymásért küzdünk, ezért is ilyen egységes a Mad-Dogs.

 

Kozelka Zsolt:
- Tudom, igen biztos anyagi bázis kell hozzá, de nem gondolkodtál el azon, hogy esetleg önálló futsalcsapatként is porondra lépjetek?

 

Deményi Gábor:
- Valószínűleg megmaradunk amatőr szinten. Oda olyan költségvetésre lenne szükségünk, amit egyenlőre nem tudunk előteremteni...

 

Kozelka Zsolt:
- Az országot járva pontos képet tudtok adni hazánk kispályás élvonaláról. Nagyjából mennyien képviselitek az elitet?

 

Deményi Gábor:
- Sokan járnak komolyabb országos tornákra, viszont általában mindig ugyanaz 10-12 csapat osztozik a sikeren...

 

Kozelka Zsolt:
- Annak ellenére, hogy az Őrült Kutyák jelzővel illetitek magatok, a pályán inkább a szép cselek, az ötletes megoldások, a pontos passzok, és a jó lövések dominálnak, mintsem a név által sejtetett kemény játék.

 

Deményi Gábor:
- Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy a köztudatban rólunk ne egy balhés, keménykedő csapat képe alakuljon ki, hiszen mi tényleg csak jól szeretnénk érezni magunkat. Olyan ez számunkra, mint egy hétvégi, családi kikapcsolódás. Öt éves a fiam, ha tudom, viszem magammal. Klcsó Gabi barátom fia sincs még tíz, és mint láthattad, olykor-olykor beáll ő is védeni. Izgalmában szegény a Grundfoci Kupák előtt két nappal már aludni is alig tudott...

 

Kozelka Zsolt:
- Kapusproblémáitok szemlátomást nem igen voltak... Javaslom, fussunk is végig a csapaton.

 

Galéria

Deményi Gábor Grundfocisok! Megérkeztünk! - Mindenestre mi is hoztunk labdát... Igyunk!
Harcban a Szovjetunióval. - Nos hát akkor kik is lőtték a gólokat? Az idősebbik Klcsó. Az első csapatkép.
Kérsz egy kötényt? Szöglet az Utánaegysör javára. - Petikém fogd meg kézzel, ha másképp nem megy! Akció
- Nézd, hogy pattog a labda! El a kaputól! Cselkirály Kava csak hátulról támad.
Egy Mad-Dog... - Mennyit dobjunk még össze, hogy mi kapjuk a kupát? Csernai, Dávid, Rábl, Kádár, Deményi, Sikur, Klcsó ill. Sivák, Nagy, Fogarasi és ifj. Klcsó A cél ismét a Szovjetunió legyőzése.
Felipe, a hisztis. Robi, a szinész. A Fehér Ház elleni meccs is sima volt. - Nyugi. Meg lesz a második kupánk is...
És így is történt! Táncos Lajos Felipe épp vetít... A fekete 13-as
Arcok... - Ha erősen szugerálom a labdát vajon idejön? - Most meg hova tünt?! Figyelő szemek a későbbi gólkirályon.
- Na jön már végre az a zsuga? Kava, Futre, Felipe, Peti és a kis Gabi. - Nálam, vagy nálad? Sivák Freestyle Péter
- Ha van kedved összedörgölőzhetnénk egy kicsit! Egy laza spint, ... és egy várva várt beadás. Idegek harca...
- Épp a Barcelonától keresnek... - Felipe komolyan a Barcához megy? - Spori, szabályos ha valaki meccs közben átigazol? - Ha sokáig mosolyogsz a labdára, egyszer lehet, hogy visszamosolyog...
- Most kezdődik a, most kezdődik a tánc! Akkor ez lesz Felipe utolsó Mad-Dogs-os fotója? Veszélyben a kapu. Vajon Rábl Jani miért nem védi azt, ami a többieknek a legfontosabb?
Elmúlt a veszély. Földet rá! A kortalan gólvágó. Felipe Matos visszatért???
Sivák Péter újabb magánszáma. - Ámulatba ejtő, ahogy a labdával bánik! - Hopp, ezt nagyon benéztük! - Akkor jöjjön a megtorlás!
- Ha féllábra állok, akkor is csak a vállamig érsz... Futre versenyfutása... és a döntő utolsó Mad-Dogs gólja... A 8. Grundfoci Kupa gólkirálya: Rábl János.
A győztes Mad-Dogs kapitánya, Nagy Gábor. A bajnokok!!! És a jövő Mad-Dogs-os generációja...

Hozzászólások