Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-03-30 - Grundfoci hírek

A kisRedbull nagy napja! Először nyert kupát junior csapat!

Nálunk egészen biztos. Méghozzá nem is akármilyen körülmények között. Hiszen, ha csak éppen a legütősebb neveket említem, ehhez kétszer kellet két vállra fektetniük a Felvidéket, egyszer pedig a listavezető 22 Steps-t.

Mindent egybevetve, nem sok pihenés jutott legelszántabb csapatainknak. Aki bírta szusszal hat nap alatt két kupát is behúzhatott! A múlt vasárnap összesereglett mezőnyből történetesen öt különítmény képviseltette magát. Mégpedig a 22 Steps, a Budai Ászok, a Gepard Out, a Napredak valamint a White Alders. Sokáig a levegőben lógott a H1N1 és a Futballica szereplése is, azonban kellőszámú játékra fogható csapattag hiányában elálltak nevezési szándékuktól. Az elárvult, sereg nélküli csékák (Szatmári Dávid és Müller Jani) aztán ideiglenes jelleggel egykori „kenyéradójuktól”, a Budai Ászoktól kaptak játéklehetőséget. Hasonlóképp járt a két csapatra szakadt Csakatrick hiányosabb fele is. Hárman közülük a Gepard Outhoz csapódtak, míg a többiek - immár kisRedbull néven -, egy teljesen új formációt életre keltve léptek pályára.

A sorsolásra idejére nagy nehezen rendeződni látszódtak a dolgok. A káoszt felszámolva kissé szomorúan konstatáltam, hogy a 12-ből tíz gárda maradt, ami parádésan belekavart az eredeti menetrendbe is. Nem véletlenül ódzkodom a 10 csapatos tornáktól… De mint a mondás is rávilágít: ember tervez, Isten végez. A és C pálya mérkőzései ily módon normál lebonyolítási formában kezdődhettek meg (FC Focisokk, kisRedbull, Felvidék, illetve 22 Steps, Buxy Team, White Alders), míg a B és D szekcióban az oda-visszavágós rendszer lépett életbe két-két Gepard Out – Napredak, valamint Budai Ászok - Nápolyi meccsel. Értelemszerűen a legjobb nyolcba a csoportelsők mellett a hármas csoportok második helyezettjei is zöld utat kaptak. A magyarázat roppant egyszerű: a vigaszágon nem várta őket egy árva valamirevaló ellenfél sem.

A csoportkör az A pályán a Focisokk - kisRedbull összecsapással indult, ám akkor még senki sem sejthette, hogy a 2-2-es döntetlen az uszkve 15-17 év közötti juniorok számára aznap az egyetlen győzelem nélküli derbi lesz. Következő ellenfél gyanánt az idén már tornát nyert Felvidéket kapták, akiket gyors, pontos játékukkal legnagyobb megrökönyödésemre lazán elintéztek. Ahhoz, hogy ne a csoport élén zárják a kört, a Focisokk-nak ugyancsak 2-3 gólos győzelmet kellett volna produkálniuk a sárga-feketék ellen, azonban ez elmaradt, a 2x12 perc egy igazságos egált hozott.

Az egybegyűltek a B pályán két sérülésektől megtizedelt alakulat dupla párharcát vehették szemügyre. Itt is, ott is találkozhattunk olyan játékosokkal, akik normál esetben többnyire más alakulatokban sürgölődnek. A Gepard a csakatrickesek mellett az előző torna legjobb kapusával, Farkas Tamással erősített, míg ellenfelük Dzodzoglu Sziderisz (B-csapat) személyében egy kiváló támadóval gyarapodott. Aztán mint kiderült a gólok, nem pedig a védések domináltak. Mindkét mérkőzést a Napredak nyerte, a Gepard Out számára meg maradt a vigaszág.

A C pálya első viadala 9-2-es végeredményével a kupa legnagyobb arányú győzelmét hozta. Győztes a legfőbb esélyesének kikiáltott 22 Steps, míg az eset elszenvedője a Redbullosok korosztályát képviselő Buxy Team. A második körre maradt a Steps a műgyepen, és mivel a White Alders sem tudott fogást venni rajtuk, a megszerezhető maximális pontszámmal zsebükben rögvest a középdöntőbe kvalifikálták magukat. A másik továbbjutó hely sorsát ennek tükrében a Buxy - Alders összecsapás volt hivatott maghatározni. Nem sokat kellett várni az első találtra, amit még további öt követett, és mivel valamennyit a fehérek jegyezhették, a Buxyra egy kis túlóra várt.

Az utolsó szekcióban két sárga alapszínű csapat dupla találkozójára került sor, így a spori kénytelen-kelletlen oldaloghatott be a bírói bunkerbe egy adag megkülönböztető mezért. Aztán jöhetett az első Budai Ászok - Nápolyi párharc, ami végül egy 2-2-es döntetlennel zárult. Az érintettek második mérkőzésén ugyanennyi gól esett, egyedül azok megoszlása volt némileg eltérő, és mivel a Nápolyi kettővel többet rúgott, mint kapott, ezzel a produktummal a legjobb nyolc közé focizta be magát.

A vigaszág értelemszerűen két mérkőzésre redukálódott. A Gepard a Felvidéket, míg az Ászok a Buxy Teamet kapta. Az eredmények a D csoportban elkönyvelt adatokkal megegyező elosztásban érkeztek. A 3-1-es meccs győztese a Felvidék lett - és mint a lenti kép igazolja, nem tévedett a bíró, Gepard kapufás gólja tényleg bent volt!!! -, míg a döntetlenen a másik páros osztozkodhatott. Mivel a torna ezen fázisában a döntetlen csak egy nyertes büntetőpárbajjal egyetemben ér valamit, minden szem azok lövőire, illetve potenciális hárítóira szegeződött. Az Ászok kapujában a szurkolói minősítésből egy sérülés hatására gyorsan kapussá átvedlő Nyerges Józsi pedig brillírozott, jegyet váltva ezzel csapata számára a középdöntőbe.

Ha már a legjobb nyolchoz érkeztünk, ráadásul utoljára az Ászokat és Nyerges kapust eltettük, akkor maradjunk is náluk, annál inkább, mert a Napredak ellen ugyancsak egy döntetlent produkáltak. A vége természetesen ennek is egy laza hatos-párbajba torkollt. Innen pedig már teljesen fölösleges folyatni. A kupa három éves történelme során az Ászok immár 11. alkalommal lett büntetőkre kárhoztatva, ebből most behúzták a tízediket is. Ha nem is ekkora, de hasonló izgalmak kísérték a másik három meccset úgyszintén. A White Alders egy góllal kapott ki a kisRedbulltól, mialatt a Steps és a Felvidék egy hasonlóan pörgős meccs végjátékaként 3-3 góllal múlta felül az FC Focisokk-at illetve a Nápolyi FC-t.

Az elődöntőben a vakszerencse a kisRedbull útjába a Steps-t sodorta. Megvallom őszintén, azt hittem ezen a meccsen kikapják a szelet szárnyaik alól, azonban alaposan rákontráztak téziseimre, és egy rendkívül élvezetes mérkőzésen 3-2-re verték a bajnokság egyik legnagyobb favoritját. A másik meccsen a papírforma érvényesült, az Ászok kapott két gólt, és mivel egyet sem rúgtak, ezúttal be kellett érniük extrabüntetők nélkül. Pedig ha bejött volna a terv, azt a bravúrt hajthatták volna végbe, hogy győztes meccs nélkül masíroznak be a döntőbe!

Azonban nem így történt, következhetett számokra a bronzmérkőzés. Amit - láss csodát!!! – megnyertek. Rúgtak kettőt és mindössze egyet kaptak! Metzler Gila remekbeszabott lökete után a 22 Steps mindent egy lapra föltéve valami elkeseredett iramba kezdett, ám onnantól hiába egykapuztak, nem sikerült egálra hozni a meccset. Mint három héttel korábban, az Ászok ismét dobogósként zárta a tornát.

A látottak fényében a döntőre már legmerészebb álmaimban sem mertem volna fogadni. A Felvidék javára a rutin szólt, a juniorok számára pedig az a cseppet sem elhanyagolható tény, hogy a csoportmeccsek folyamán egyszer már sikerült elkapniuk ellenfelüket. Aztán ahol pár órával azelőtt abbahagyták, ott folytatták. A kisRedbull ezúttal nem hármat lőtt csak kettőt, viszont nem kapott egyet sem. Így - nem győzöm hangsúlyozni!!! - a kupa során első ízben kizárólag utánpótláskorú játékosok alkotta alakulat is magasba emelhette a győztesnek járó trófeát.

A legjobb kapus kiválasztásánál napi teljesítmény szempontjából két játékos között inogtam, aztán mivelhogy egyikük csak a kupa közepe táján kapcsolódott be a játékba (Nyerges Józsi) gyorsan pont került a dologra. Ekképp a különdíj a torna győztesének hálóőréhez, Zajcsek Viktorhoz került. A gólkirályi cím elbírálása a számadatok ismeretében jóval egyszerűbb feladatnak bizonyult, mivel a steps-es Elekes Tamás aznap magasan túlszárnyalta riválisait. A gólgyártás tekintetében mindenképp.

A gratulációk mellett mi mással is zárhatnám mondanivalóm, hogy időközben véglegesítésre kerültek az előttünk álló három hónap fix kupaidőpontjai. Ha a bajnoki tabella élére pillantok örömmel konstatálhatom, igazán meleg a pite. Gyakorlatilag a tabella első nyolc helyezettje közül még bárki az élre élhet, de akkor még nem említettem az utóbbi két kupa győztesét, a Herta Merlint és a kisRedbullt sem. Folytatás április 10-én!!!


A Grundfoci - BAFL idei 7. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. KISREDBULL 5 4 1 - 12 6 12
2. FELVIDÉK 6 3 1 2 12 9 11
3. BUDAI ÁSZOK FC 6 1 3 2 7 10 10
4. 22 STEPS 5 3 - 2 19 9 9
5. NAPREDAK 3 2 1 - 8 4 8
6. NÁPOLYI FC 3 1 1 1 7 8 7
7. WHITE ALDERS FC 3 1 - 2 8 5 6
8. FC FOCISOKK 3 - 2 1 4 7 5
9. BUXY TEAM 3 - 1 2 4 17 4
10. GEPARD OUT FC 3 - - 3 5 11 3

 
A győztes csapat tagjai: Iflinger Norbert, Zajcsek Viktor, Pócsik Balázs, Balogh Richárd, Bernáth György, Kern Máté, Eck Roland és Érsek Róbert.

Gólkirály:
Elekes Tamás (22 Steps)

Legjobb kapus: Zajcsek Viktor (kisRedbull)

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. április 10, szombat, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

 
Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

Hozzászólások