Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-06-03 - Grundfoci hírek

A kamino.hu bemutatja: "a HUSZADIK...",

azaz egy Vándorkupa története néhány mondatban. A torna szervezőjének, Pinkóczi Tibornak jubileumi visszaemlékezését olvashatjátok.

"Ha jó emlékszem talán a 2002. március 15-e lehetett az első időpont, amikor villámtornát hirdettünk a mi kis grundunkra - a 16. kerületi Sasvár-pályára. Nyolc csapat jött el, jó kis torna volt. Az igazi áttörést a 2005-ben életre keltett 16. Kerületi Ifjúsági Kispályás Labdarúgó Vándorkupa hozta. Bár a név azóta változott (Kamino.hu Kupa), a színvonal és a csapatok létszáma viszont egyre emelkedett. Ma már a környék legnagyobb kispályás rendezvényéről beszélhetünk...

Az eddig részt vett 88 különböző csapat 19 kiírást tudhat maga mögött, s bár egyetlen alakulat sem szerepelt az összes tornán - játékos is talán csak egy, a szervező, vagyis én... -, számos csapat számára a Vándorkupa az a rendezvény, amikor összeállnak és hódolnak kedvenc szenvedélyüknek...2008. június 7-én, reggel nyolc órakor új helyszínen, a csömöri műfüves pályán kezdetét veszi "a huszadik".


A serleget a szervező a Granata kapitányának (jobbra) adja át..

Íme néhány rekord az utóbbi két és fél év terméséből: az örökranglistát a Granata csapata vezeti 13 részvétellel, 70 mérkőzéssel, amelyek közül 46 győzelemmel zárult. 247 lőtt góljuk is rekord, mint ahogy a megszerzett 147 pont is. Mindez 6 tornadiadalra volt elég! Második helyen a Kamino.hu 10 részvétellel és kerek 100 ponttal, amely két tornagyőzelmet eredményezett. Szintén 13 részvétellel csúcstartó még a RAJ csapata, s bár tornát még nem nyertek - így is harmadikok a ranglistán. Háromszor vitte haza a kupát az AC Tutovka, míg egyszer-egyszer a Blade, a Bambusz FC, az Izsó FC, a CBF Bakó, a Május 1. Ruhagyár, a Sori.hu, az 1.Fc. Corrado és a Cselszi is vitrinjébe helyezhette a serleget.

Ha a góllövőket nézzük Piribék István (Törő) - korábbi futsal válogatott - 67 lőtt találatával toronymagasan vezet. Mögötte a két éllovas csapat vezetői, azaz Ruszin Gábor és Pinkóczi Tibor sorakoznak. Törő rendelkezik a legtöbb gólkirályi címmel (4) is. A legjobb kapusok rangsorát a 3-szor megválasztott Molnár László (kamino.hu) vezeti, a 2-szer első Ivanics Bence (Bambusz FC) és Józsa Tibor előtt. Kovács András pedig azt a bravúrt mondhatja magáénak, hogy háromszor választották a torna játékosává...


Berta Roland is sokat tett hozzá...

Hát ennyit a múltról. Hogy mit hoz a jövő? 2008. június 8.-án kiderül. Ekkor kerül sor ugyanis "a huszadik" - jubileumi - torna döntőjére.

Gyertek! A "többiek" biztos ott lesznek, hisz a "foci az életük, a többi nem számít..."

Hírek, információk, történelem a http://www.foci16.extra.hu/kamino/kupa/kupa.htm oldalon!!!"

Hozzászólások