Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-11-13 - Grundfoci hírek

A BUDAPEST METEORIT - INTERJÚ

Nagyon fiatalok, nagyon lelkesek és nagyon akarják a sikert... Nagyjából ez az első három dolog, ami kapásból eszembe jut Róluk. Illetve az, hogy a sorozatos vereségek sem tudják elvenni kedvüket szeretett sportáguktól, a labdarúgástól. A sok megpróbáltatásban, kudarcban, izzadtság-cseppben viszont mindig ott van a felemelkedés lehetősége, és ha emellett még tehetségükkel is megfelelően sáfárkodnak, talán már nincs messze az a torna, ahol esélyesként kell számolni velük. A csapat motorja, Marek Bertram hasonló érzésekkel, gondolatokkal viseltetik a jövőt illetően...

Kozelka Zsolt:

A kupákon mutatott állhatatosságotok is ragyogóan mutatja, ifjonti korotok ellenére nagyon komolyan veszitek a focit. Milyen konkrét elképzelésekkel, célkitűzésekkel keltettétek éltre a Meteoritot?

Marek Bertram:

A kezdeti fázis úgy alakult, hogy pár barátommal még a nyáron lejártunk focizni egy tartán borítású pályára. Talán a jó társaság lehetett az oka, de tény: mindannyian beleszeretettünk a futballba. Ha pedig már így alakult, akkor miért ne álljunk össze, miért ne játsszunk élesben? Gyorsan előálltam saját honlapunkkal, ami váratlan fordulatokkal halmozott el bennünket. Meglepően sokan akartak velünk egy csapatban játszani! Népszerűségünk egyértelműen fiatalságunk számlájára írható, ugyanis a Meteorit egyetlen tagja sem töltötte még be a 18. életévet. Ráadásul tényleg komolyan vesszük a labdarúgást! Az igazat megvallva sokat köszönhetünk a Grundfoci.hu weboldalnak is, hiszen ott tudtunk igazán kibontakozni.

Kozelka Zsolt:

Gondolom olyan játékosokkal is felvérteztétek magatokat, akik utánpótlás-szinten nagypályán is játszanak...

Marek Bertram:

Kornis Dávid az Újpest-Haladás színeiben rúgja a bőrt, de mellette többen is fociznak kisebb klubokban, csapatokban. Így pl.: Ternik Márk, Jancsó András, illetve jómagam. Nemrég eresztettük útjára Pálinkás Tamást, aki a Vasas igazolt játékosa. Remek futballista, szép jövő elé néz, csupán az váltott ki belőlünk ellenszenvet, hogy nem mutatott semmiféle alázatot a Bp. Meteorit iránt. Mi ezt nem tudtuk tolerálni. Ez is mutatja, mennyire komolyan vesszük a dolgokat!

Kozelka Zsolt:

Noha még a kezdeti stádiumban jártok, elvitathatatlanul egységes arculatot mutattok... Az iskola mellett mennyi időt szenteltek a focira, illetve arra, hogy igazi, ütőképes csapattá szerveződjetek?

Marek Bertram:

Sajnos a távolság megnehezíti a dolgunkat. A gárda fele budapesti, másik fele "dunakeszis", de van egy nagyvisnyói kapusunk is, aki már ugyancsak szerepelt nálunk valamelyik kupa során. A Grundfoci.hu ajándéka számunkra Sütő László, hiszen ő a honlap segítségével talált meg bennünket. Személyében egy újabb meghatározó egyéniséggel színesedett a Meteorit. Legjobb barátom, Szabó Andris és jómagam, a Radnóti Miklós Gimnáziumban lehetőség szerint igyekszünk minél többet focizni. Ezt mindketten saját osztályunkban tesszük, illetve Andris egyben az iskolai válogatott harmadik számú kapusa is. Ez koránt sem lebecsülendő dolog! Én még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy beválogassanak, viszont már edzhettem velük. A Meteorit a fent említett okok miatt kizárólag pénteken tud összeverődni, mégpedig a számodra is jól ismert Magyi pályán! Sajnos ekkor is csak csekély létszámmal, viszont ezek a péntekek láthatóan pozitívan hatnak a teljesítményünkre, és a csapat lassan össze is fog kovácsolódni. Legalábbis ebben bízom...

Kozelka Zsolt:

Számomra kissé érthetetlen, hogy noha szinte minden Dunakeszihez köt Titeket, a névválasztás terén egyértelműen a főváros mellett köteleztétek el magatok.

Marek Bertram:

Budapest mégiscsak a Magyarország fővárosa.  Épp tervben van egy image-váltás, ami körülbelül annyiból fog állni, hogy alapszíneket cserélünk, illetve más portálszerkesztő oldalhoz pártolunk. Ráadásul egy komolyabb potenciális szponzor-cég is érdeklődik irántunk... Az előzetes ígéretek alapján mezünk teljes költségeit állnák, - sportszárral, cipővel együtt -, továbbá a szereplésünk kiadásainak 25%-át. Ezzel mindenképp magasabb szintre juthatunk... Eddigi eredményeink fényében beláthatjuk, a címerünkben fellelhető négylevelű-lóhere nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, helyette inkább valami meteorithoz hasonló égitestet szeretnénk elhelyezni. 

Kozelka Zsolt:

Noha - mint Te is utaltál rá -, nem dúskáltok győzelmekben, mindazonáltal elszántság tekintetében nem álltok rosszul... Ez pedig a jövő szempontjából mindenképp üdvözítő lehet...

Marek Bertram:

Ezt én is így látom. Valóban rengeteg időt fordítok a Meteoritra, a csapattagok el sem tudják képzelni mennyit. Sokan meg is rónak érte, köztük a szüleim is, a barátnőm viszont teljes mértékben kiáll mellettem. A győzelmi rátánk még nem az igazi,  viszont mostanság már a siker lehetősége is benne van a lábunkban... Itt van példaként a legutóbbi Scorpio FC elleni meccsünk. 4:3-ra kaptunk ki. Visszagondolva, simán nyerhettünk volna. Persze utólag az ember mindig okosabb, néha így el is veszti a realitásérzékét... Remek futballistáink vannak. Mindenki olyan technikás, hogy elmehetne freestyle-ozni, viszont ezeket a képességeket csapatsportba generálni  igen nagy munka. Leginkább a védelem gyengélkedett, de a legutóbbi meccsek alapján sikerült ott is javulni. Szemlátomást kezdünk összeforrni, és lassan akár már meg is foghatjuk az "Isten lábát", egészen pontosan a legjobb junior csapatnak járó kupát. Ez a legfőbb vágyunk, és meg is fogunk érte tenni mindent!

Kozelka Zsolt:

Mennyire figyelitek a többiek, - legfőképp a Veletek hasonló korosztályt képviselő gárdák - teljesítményét?

Marek Bertram:

Bárkivel fel tudnánk venni a versenyt, főleg a kupákon. Egy junior csapat már nem akkora kihívás, nem így a felnőtt alakulatok. Viszont ellenük sem szoktunk már nagyarányú vereségekbe szaladni, amit szintúgy felírhatunk dicsőséglistánkra. Ki merem jelenteni: hamar fel fog nőni hozzájuk ez a társaság!

Kozelka Zsolt:

Az elején szinte kupáról-kupára változott a Meteorit alapfelállása. Rotálódtatok rendesen! Viszont az utóbbi tornák során mintha már állandósult volna a kép...

Marek Bertram:

Szerencsére időközben kialakult egy szorosabb keret. Akikre mindig lehet számítani: Ternik Márk, Kornis Dávid, Szabó András. A csapat igazi magját ők alkotják. Akár meg is halnának a győzelemért! Büszke vagyok rájuk. Rajtuk kívül Seres Tibor, Szabó György, Jancsó András illetve Sütő László ugyancsak fontos szerepet töltenek be. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen jó légkörben focizhatunk. Messze magunkat tartom a legösszetartóbbnak csapatnak. A múlt hónapban létrehoztunk egy közös kasszát, ahová heti 500 Ft-ot fizet mindenki. Senki sem sumákol...:-)

Kozelka Zsolt:

Ha már név szerint érintettük játékostársaid, a rájuk legfőképp jellemző tulajdonság kíséretében akár be is mutathatnád őket...

Marek Bertram:

Legelőször is Szabó Andrisról, azaz "Andrisbandiról" regélnék. Ő a kapusunk, mégpedig nem is akármilyen! Mindig együtt él a játékkal, hatalmas bravúrokra képes. Néha mesébe illő módon fogja a már-már védhetetlen lövéseket, noha "piaci értékéből" sokat veszíthet, ha olyan sok bakit enged meg magának, mint tette ezidáig. Kiváló kapus, remek megmozdulásokkal, olykor-olykor bosszantó hibákkal.

Kornis Dávid igen technikás játékos, tudja mikor és hogyan kell reagálni különböző szituációk esetén. Gond nélkül felveszi a játék ritmusát, ráadásul elkezdhetek lassan gondolkodni a házi gólkirályi cím megvédésén...

Ternik Márk erősen lövő, ámde kevésbé technikás játékos. Félpályáról megeresztett bombái torpedóként szelik át a levegőt, néha célt is érnek. Többnyire hátul kap lehetőséget.
Seres Tibor ugyancsak sok helyen bevethető, univerzális csapattag.

Jancsó András a vérbeli bástyánk. Nem igen látni róla leforduló támadót. Passzjátéka, helyzetfelismerése dicséretre méltó. Ha az UFC jól sáfárkodna tehetségével, szép jövő elé nézhetne.

Szabó György a mi "kis" csatárunk. Igen keveset fut, de a gólhelyzeteket nagy százalékban kihasználja.

Magamról annyit, hogy az utóbbi időben nekem is jól megy a játék. Legutóbbi meccsemen tripláztam, és legtöbbször én hozok helyzetbe másokat. Ellenben én puskázom el a legtöbb lehetőséget is. Ezen a jövőben megpróbálok mindenképp változtatni...

Kozelka Zsolt:

Mint a jövő generációjának egyik markáns grundfocis képviselőjétől kérdem, milyen benyomásaitok, tapasztalataitok alakultak ki a honlappal, a kupákkal vagy éppen az ott felsorakozó csapatokkal kapcsolatban?

Marek Bertram:

Pozitív. Egyedülálló honlap, amit nagyon megkedveltünk. Sok élményt ajándékozott nekünk, legfőképp a kupákon. A csapatokról különösebb véleményünk nincs, általában mindenkivel megtaláljuk a közös hangot, ritka bárminemű konfliktus. Viszont senkivel sem vettük fel olyan mélységben a kapcsolatot, hogy összejárjunk "iszogatni". Talán a White Alders csapatkapitánya az, akit kiemelnék. Rengeteg tanácsot adott nekem.

Kozelka Zsolt:

Miben tudott segíteni?

Marek Bertram:

Abban, hogy miként is kezeljem a srácokat. Noha a 75%-a teljesen evidens volt, eddigi elveimben végre megerősített valaki. Ezen kívül szó esett még az aktuális ellenfelek sebezhető pontjairól is.

Kozelka Zsolt:

Nézzünk egy picit most előre. Szombaton itt a 8. Grundfoci Kupa, ahol veletek együtt már a mezőny fele a juniorok táborát erősíti. Milyen reális célkitűzések motiválnak benneteket?

Marek Bertram:

Most már abszolút de elérhető cél a továbbjutás! Az utóbbi két kupán óriási pechünk volt. Mindent megteszünk a győzelmekért! Jó hír, hogy "nevelt " kapusunk, Sütő László is részt fog venni a tornán, továbbá bevetjük titkos fegyverünket! Amiért megyünk az 9 pont, és persze a Junior Kupa!

Galéria

Mészáros Márton, Kornis Dávid, Marek Bertram, Seres Tibor, Jancsó András, illetve Pálinkás Tamás, Ternik Márk és Szabó András Ketten a Radnótiból... A mezőny legfiatalabb hálóőre. Akcióközelben...
Az ellenfél öröme félreértelmezhetetlen... Ez a lövés is a hálóban landolt. Kupaktanács Mindenkit ki lehet védekezni!
Szabadrúgás! Illetve egy kis freestyle-show! Vajon hol a laszti? Csak keményen!!!
No comment... Ez egy másik háló... Ez bizony messzire pattant... Ígéretes támadás.
A Kupák Háborúja Fair-Play Díjasai.

Hozzászólások