Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-10-02 - Grundfoci hírek

A BSC FC - RIPORT

Csapatbemutató rovatunk főszereplői az augusztus végi 4.Grundfoci Kupán kapcsolódtak be honlapunk életébe. Akkor - mint már más fórumokon is hírül adtuk - mindössze 15 másodperc választotta el a BSC FC-t a végső győzelemtől. Két héttel ezelőtt viszont fordult a kocka, és senki nem tudta megállítani őket. Egy ütőképes gárdához az összeszokottság mellett természetesen jó játékosok is kellenek. Ha csak grundfocis sikereiket nézzük, Kender Péter személyében torna-gólkirállyal, Kónya László nagyszerű védéseinek köszönhetően pedig a legjobb kapusnak járó trófeával is büszkélkedhetnek. Kérdéseim ez utóbbi játékosnak tettem fel:

Kozelka Zsolt:

Amikor először jelentkeztetek be hozzánk kupára, és csapatkapitányotok, Elekes Zsolt bediktálta a neveteket, bevallom nem vágtam túl értelmes arcot. Mindenre fel voltam készülve, csak egy ilyen sablonos, a kispályás foci fantáziadús világának teljes mértékben ellentmondó rövidítésre nem.

Kónya László:

Valóban nem voltunk túl kreatívak. Szinte valamennyien egy multinacionális cégnél dolgozunk, ahol létrehoztunk egy "szociális klubot", és annak a rövidítése (Business Support Center) a BSC FC. Jóllehet - az eredményesség jegyében - természetesen "idegenlégiósokat" is alkalmazunk.



Augusztusban még csak az ezüst jött össze...


Kozelka Zsolt:

Az utóbbi két kupa során világosan kitűnt, meglehetősen hosszú a BSC kispadja. Egy embertől eltekintve, teljesen más csapattal álltatok fel mindkét alkalommal. Szemre nem sok differencia volt a két gárda között. Amikor jelentkeztetek a munkahelyetekre felmérték futballtudásotokat is?

Kónya László:

Még nem nagyon szoktunk össze, de tény, hogy akadnak köztünk olyanok, akik korábban NBI-es egyesületek (Fradi, MTK, ZTE, Siófok) utánpótláscsapataiban fociztak. Viszont  van, aki soha nem játszott nagypályán és a legutóbbi bajnokságban majdnem gólkirály lett. Első számú kapusunk, Roli pedig futsalos múlttal rendelkezik...



Kender Péter - a 4. Grundfoci Kupa gólkirálya


Kozelka Zsolt:

Melyik bajnokságban indultok?

Kónya László:

A Sütő András által szervezettben (Vasas ill. BVSC pálya - a szerk.). Most jutottunk fel a II. osztályból, de egyenlőre még nem állt össze a csütörtöki bajnokság, így marad a hétfői, komolyabb tét nélküli foci. Oda, több mint húszan jelezték részvételi szándékukat, és ebbe még nincs benne három olyan játékos, akik a Grundfoci Kupán a győztes csapatot erősítették.

Kozelka Zsolt:

Mondom, hogy hosszú az a kispad...

Kónya László:

Az igazi keretet 12-en alkotjuk. Szerencsére népszerű nálunk a futball, csak az a baj, ha a legjobbak is ott vannak, már nem nagyon férek be a kezdőbe...

Kozelka Zsolt:

Ha már egy kicsit belemásztunk a múltba, akkor vesézzük is ki azt teljesen. Mikorra datálható a csapat születése?

Kónya László:

Zsiga Csabi szervezett egy céges focit. Megláttuk egymásban a tehetséget, és tavaly beneveztünk a már említett bajnokságba. Először akadt olyan játékosunk is, aki jobb lábával elrúgta a balt, és kaptunk pár zakót is. Nehezen állt össze a védekezés.



Kónya László - az 5. Grundfoci Kupa legjobb kapusa


Kozelka Zsolt:

Gondolom a korábbi "nagypályások" közül kerültek ki a csapat vezéregyéniségei.

Kónya László:

Nagyjából. Az Elekes Zsolti, a Málnás Krisz, vagy ha védekezni kellett néha én. A Turi Bálint viszont  rengeteg gólt rúgott, vagy ott van a Major "Doki" Andris, aki sajnos már fél éve térdsérüléssel bajlódik. Szóval elég sokan húzták és húzzák a csapat szerekét.

Kozelka Zsolt:

Mennyire volt zökkenőmentes a feljutás?

Kónya László:

Az első idényben még csak a középmezőnyig jutottunk. Tavasszal viszont sikerült a feljutás. A utolsó mérkőzésen már mindenkinek nagyon jól ment a játék, sorra jöttek a győzelmek.

Kozelka Zsolt:

Grundfocis szereplésetek alapján, vélhetően az I. osztályban sem kellett volna szégyenkeznetek.

Kónya László:

Amatőr szinten sok csapattal fel tudjuk venni a versenyt. A futsalosokkal szemben persze nincs esélyünk, de a hozzánk hasonló céges-pajtások ellen simán.

Kozelka Zsolt:

Könnyen beszélsz, hiszen legutoljára a BSC FC nyert, ráadásul Te lettél a torna kapusa is. Mennyire kellett megizzadnotok a sikerért? Az Utánaegysör ellen azt tudom, hogy nagyon...

Kónya László:

A legjobb három közé csak hetesekkel tudtunk bekerülni, de amúgy a szerencsével hadilábon álltunk azon a meccsen. A heteseknél viszont már nagyon koncentráltak a srácok. Szerencsére, mert én az elsőt fölé vágtam. A kapuba beállva viszont kettőt fogtam. A többi csapat fizikailag nem volt túl ütős, ráadásul ellenük a leglassabb emberünk is bárkit lefutott...



A döntőbejutást eredményező lövés (ezt azért olyan nagyon nem kellett védeni :-))


Kozelka Zsolt:

A kupán történtek analizálása közepette nézzük, kik is alkotják a BSC FC-t? A háló őrzése nyilvánvalóan a Te feladatod...

Kónya László:

Pedig nem is akartam védeni, mert annyira már nem szeretek. Ha nem kapok gólt, viszont mindig megjön a kedvem. Először félidőnként akartunk a Széll Pistivel cserélni, de mivel nálam fényévekkel jobban játszik mezőnyben, túlnyomó részt én álltam be. Egyébként 16 éves koromig a ZTE kapuját őriztem. A tanulás miatt kellett abbahagynom, ráadásul sejtettem, hogy 180 cm-nél már nem igen leszek magasabb, ami kicsit hendikep nagypályán.

Kozelka Zsolt:

Ha jól emlékszem Jorge Campos sem volt 170-nél több...

Kónya László:

Igen, csak ő vagy 130 centit ugrik helyből, én meg nem.....

Kozelka Zsolt:

Folytassuk a többiekkel: a csapat kapitány Elekes Zsolt, aki a kupa időpontjában éppen megérdemelt éves nyaralását töltötte. Gondolom most szombaton visszatér közétek...

Kónya László:

Már ha kipihente az egyiptomi víz mellékhatásait. A futása legalább már teljesen őszinte lesz. Egyébként Zsolti sokat tudna mesélni az orosz és ukrán utánpótlásról, mert az MTK mellett arrafelé is megfordult...

Türk Roland - kapus. Olyan rendőr, aki tényleg őriz és véd.  Rettenet gyors és imád pózolni.

Cseresznyés Alpár - csatár. Bárcsak akkora lenne a tüdőm, mint neki.

Nagy Gábor - középső védő. Az a lényeg, hogy valakit irányítani tudjon. A labda mindamellett igen jó helyen van nála.

Elekes Zsolt - többnyire elöl. Csak a csel, de már neveljük...

Málnás Krisztián - elöl, középen és hátul. Nagyon jól fejel, és rettentően gólerős.

Domján Gergő - kapustársam volt a ZTE-ben. Erre a posztra tehát bőven van alternatívánk. Jelenleg csatár. Csak a kis passz, csak a kötény, és a gólvonalon is passz, ha a helyzet megkívánja.

B. Kiss Péter - középen mindenhol. Szerintem két tüdeje van.

Igaz András - a befejező középpályás. Nagyon jó, csak ne legyen ziccer, mert nem biztos, hogy be is lövi. Amúgy szerfelett hasznos.

Széll István - a Fradi-nevelésű ex-kapus. Jelenleg csatárt játszik. Csak a csel, de Elekeshez hasonlóan már őt is neveljük.

Vadla Viktor - védő. Szintúgy a "Fagyiban" kezdte. Akad rajta egy kis súlyfölösleg, de legalább így senki nem megy el mellette. Emellett iszonyat ereje van a balosának.

Györe László - védő. Számára is presztizskérdés, ha elmennek mellette.  Ilyenkor aztán kicsit odanyúl.

Györe Norbert - Laci testvére. Mindenhol bevethető.

Turi Bálint - csatár. Mindig rúg gólt. Nem értjük, hogy csinálja. Ez amolyan X-files-os dolog...

Szabó Gábor - csatár. Nem nézni ki belőle, milyen balosai is vannak. Ha nem a gólokat rugdossa, akkor pókerezik.

Kender Péter - a 4. Grundfoci Kupa gólkirálya. Majdnem olyan F16-os lövései vannak, mint nekem.

Gallina Gyula - csatár. Technikás és gólerős játékos.

Szirtes Máté - anti-tüdő, avagy kis Maradona. A pálya közepét koncentrikus körökben kitapossa. A zónavédekezés a rögeszméje.

Zsiga Csabi - a csapat szíve és lelke. Az üres kapu nem megy neki, viszont jó viccei vannak.

Major András "Doki" - edzőnk, mentorunk és apánk. Kiégett ex-siófoki tartalék-csapatkapitány sztár.

A végén pedig akkor jövök én: aki a csapat esze és motorja vagyok. Általában a kapuban vagy védőként játszom, és lehetőség szerint megeresztem híres F16-osaimat is.

Ha a neveket nézem, az augusztusi csapatunk jóval erősebb volt, mint a szeptemberi...



Az 5. Grundfoci Kupa győztesei


Kozelka Zsolt:

Most szombaton ki fogja őrizni a BSC kapuját?

Kónya László:

Még nem tudjuk, remélem a Roli. Mondjuk a térde még nem a legjobb, de van még bőven alternatívánk. Üzenem neki, hogy ne kapjon gólt, mert az butaság.....

Hozzászólások