Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-23 - Grundfoci hírek

A BEERDRINKERS

A sörnek és a sörivás "kultúrájának" Európaszerte komoly hagyományai vannak. A futballnak úgyszintén. Így, ha e kettő ötvöződik, kapásból mindenkinek Anglia vagy Németország jut eszébe. Pedig elég csak Budaörsig menni, sörben és fociban ott sincs hiány. Legalábbis ezt a nézetet vallja a Beerdinkers szóvivője, Gyalay Korpos Ádám...

Gyalay Korpos Ádám:

Tudod, ha nincs ez az oldal, soha nem kezdtünk volna el rendszeresen focizni...

Kozelka Zsolt:

:-)

Gyalay Korpos Ádám:

Az NSO-t böngészve láttam meg a felhívást. Először csak nézegettem a grundfoci oldalait, de végül sikerült rájönnöm, miként is működik. Nem volt túl egyszerű, mert ekkor még nem volt fenn sem a GY.I.K., sem pedig a Használati Útmutató. Mindenesetre szóltam a többieknek is, és regisztráltuk a csapatot. Na de nevünk: az nem volt. Aztán hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, ha már a sörivás élvezete amúgy is szorosan összeköt minket, miért ne legyünk Beerdrinkers?

Kozelka Zsolt:

A csapatképen is jól látszik, nagyjából egy korosztályt képviseltek. Milyen közegből verbuválódott össze a Beerdrinkers?

Gyalay Korpos Ádám:

Mindannyian 17-18 évesek vagyunk. A csapat magját a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 11.B osztályának tanulói adják, pluszba azért még "igazoltunk" néhány játékost is. Összeségében elmondható, hogy egy baráti társaság alkotja a csapatot.

Kozelka Zsolt:

Akad köztetek igazolt játékos is?

Gyalay Korpos Ádám:

Egyedül Gyenei Tamás, aki a BDSE-t erősíti.



Qeis, Kerekes, Kexx, Gyalay, Szalai, Gyenei, Váncza
Szabó

Kozelka Zsolt:

Ahhoz képest, hogy lényegében csak néhány hónapja merészkedtetek ki az iskola falai közül, eddigi eredményeitek tükrében koránt sem keltitek rutintalan csapat benyomását...

Gyalay Korpos Ádám:

Némi előéletünk azért mégiscsak volt, habár ez kimerült az osztályok közötti iskolai vetélkedésben. Rövidebb-hosszabb időt szinte valamennyien játszott egyesületben, de igazából egyikünk sem vitte túl sokra. Viszont a suliban, már több alkalommal is sikerült kupát nyernünk, ez nagy lökést és önbizalmat adott mindenkinek. Így aztán tényleg kapóra jött a Grundfocis felhívás. Az Amblen elleni találkozó volt az első komoly tétmérkőzésünk. Nyárra tervezzük a visszavágót, akkor már jóval rutinosabbak leszünk és mindenképp nyerni szeretnénk.

Kozelka Zsolt:

Az FC Focisokk legyőzésével viszont már begyűjtöttétek első komolyabb skalpotokat is...

Gyalay Korpos Ádám:

Valóban. Tényleg remekül játszottunk, de még ennél is többre vagyunk képesek! A Grundfoci Kupán ezt majd be is bizonyítjuk!

Kozelka Zsolt:

Látom, véresen komolyan veszitek a focit... Milyen célkitűzésekkel szálltok csatába?

Gyalay Korpos Ádám:

Most mindenki nagyon lelkes. Minden hétvégére muszáj szervezni valamilyen meccset, mert különben nem bírunk ki egy hetet a suliban. Így hetente legalább három alkalommal focizunk sőt, szombatonként pályát is bérlünk! Célunk? A közeli cél a Grundfoci Kupa megnyerése, illetve az Amblen legyőzése. Távoli célunk természetesen a Grund Császára cím, de azért próbálunk a realitás talaján maradni. Nem álmodozunk sem profi karrierről, sem pedig a válogatottról, szimplán csak szeretünk focizni. De hát ki tudja még mit tartogat számunkra a jövő?

Kozelka Zsolt:

Még ha meg is maradtok lelkes amatőröknek, gondolom azért van valamiféle általános véleményetek a profi labdarúgás szemszögéből is?

Gyalay Korpos Ádám:

Sokakkal ellentétben, személy szerint én nem vagyok annyira szkeptikus. A Fradi a kedvenc, és tényleg elhiszem, hogy lesz ez még jobb is. Egyenlőre viszont nehezemre esik magyar meccset nézni, mert egyszerűen borzalom ami a pályán történik. Ha egyszer ott is lesz egy olyanfajta összefogás, mint itt a Grundfoci.hu-n, akkor talán sok probléma megoldódhat. Jó lenne, ha a magyar foci egyszer olyan szintre jutna, mint amilyen a "régi időkben" volt. A nemzetközi mezőnyből immár 1998 óta a Machester United áll hozzám a legközelebb.

Kozelka Zsolt:

Eme röpke kitekintő után térjünk vissza a Beerdrinkerszhez. Kik alkotják a csapatot?

Gyalay Korpos Ádám:

Szabó Levente, a kapusunk. Nála jobban senki nem utál focizni!!! Szinte lehetetlen rávenni, hogy beálljon a kapuba. Minden győztes meccs után meg kell hívnunk egy sörre, de megéri, mert hihetetlen reflexei vannak.

Kerekes Bence, egy nagyon biztos védőjátékos. Emellett technikás, jól cselez, jól lő, gyakorlatilag minden poszton bevethető.

Gyenei Kristóf, ugyancsak intelligens játékos. Sohasem adja el a labdát, és soha nem is fárad el.

Ősz Olivér, a magyar Roberto Carlos! Ballal bomba gólokat lő, emellett kiválóan cselez és passzol.

Szalai Szilárd, úgyszintén remek cselező játékos. Tőle az ellenfél csak "megörökölni" tudja a labdát, és mostanára már fejelni is megtanult.

Batal Qeis-nek ragyogó meglátásai vannak, és mindig lő legalább egy gólt.

Gyenei Tomi megbízható, ügyes játékos, és egyben a csapat legfiatalabb tagja.

Horváth Gergő alias Kexx, kiváló védőjátékos, a csapat szíve és a mérkőzések utáni eposzok is tőle származnak.

Váncza Levente tökéletes időhúzó csere... Kemény, agresszív játékos, noha még nem tudott beépülni a csapatba.
Juhász Mátyás friss igazolás, de már a Focisokk ellen is bebizonyította, kihagyhatatlan tagja a kezdőcsapatnak.

Kozelka Zsolt:

A nevekből kitűnik, hogy akár nemzetközi jelzővel is illethetnénk Titeket.

Gyalay Korpos Ádám:

Bizony. Két "légiósunk" is van: Batal Qeis szíriai, Váncza Levente pedig Erdélyből érkezett.

Kozelka Zsolt:

Magadat még nem említetted...

Gyalay Korpos Ádám:

Igazából csatárként szeretek játszani, de mostanában többnyire a középpályán vitézkedek. Magasságomnak köszönhetően sok gól szerzek fejjel.




Góóól...

Kozelka Zsolt:

Melyek a csapat erősségei, és melyek azon még gyenge pontjai, amelyeken mindenképp javítanotok kell?

Gyalay Korpos Ádám:

Csapatunk erőssége, hogy mindenki nagyon technikás és nagy teherbírású. Legjellemzőbb hiányosságunk pedig a sok eladott labda, illetve még a védekezésünk sem mindig tökéletes.

Kozelka Zsolt:

Végezetül mit üzensz a többi csapatnak?

Gyalay Korpos Ádám:

A vidékieknek azt, hogy tervezünk egy nyári "sörtúrát", amely keretében szeretnénk megmérkőzni minél több vidéki csapattal. A Budapestieknek pedig, hogy állunk elébe minden kihívásnak!

Hozzászólások