Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-02-04 - Grundfoci hírek

A Bajnokok Bizarr Bajnoka a Fehér Ház lett

Kezdhetném hasonló szenzációhajhász felhangokkal idei második kupánk beszámolóját. És teszem is! Hiszen a döntőben az utóbbi két év bajnoka nézett egymással farkasszemet. Ráadásul ehhez rendkívül ütős körítés is párosult...

Az utóbbi hetek termései közül már két írás is kitért a Napredak-féle déjá vu feelingre (magyarul: dezsávufíling). Pont olyan haloványan kezdték az idei szezont, mint a tavalyit. Tízedik hely akkor is, most is, de becsületükre legyen mondva, később összeszedték magukat, és megnyerték a bajnokságot. Bevallom, túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam az egésznek. Pár hete még legalábbis nem. Pedig vicces a sztori...

Ha már viccnél tartunk, momentán szombat reggel nem voltam éppen vidám kedvemben. Kezdődött mindez azzal, hogy reggel 7 táján először egy dombnyi hókupac aljáról autómat kellett valahogy kikaparni, hovatovább a Vasas pályáig elralizva már abban is kételkedtem, egyáltalán rajtam kívül véli még valaki, hogy e hektikus délelőttön, pont a foci az, amire égető vágyat érez. De örömmel konstatáltam, igen, élnek még hozzám hasonló fanatikusok! És itt bőszen meg is süvegelek minden egyes labdazsonglőrt, hiszen egy csapat kivételével teljes mezőnyt tudtunk produkálni. Ráadásul néhányan nem is a szomszédból jöttek, gondolok itt elsősorban a révkomáromi Felvidékre, illetve a Pest környékiekre.

Mindenesetre a fent említett szibériai körülményektől jelentősen eltérő, mondhatni tavaszi hangulat fogadta a sátorba érkezőket, és minimális csúszás után elkezdődhetett az, ami miatt oly szép számmal összegyűltünk, azaz január 23-ról 30-ra csúsztatott idei második kupahétvégénk.

A bírói eligazítás és a sorsolás után az A pályán két majdhogynem újonc junior csapat várta a sípszót, mégpedig oda-visszavágós alapon. A Milfesekkel (még hogy nem elég fantáziadús a mai ifjúság) a tavaly már tűzkeresztségen - a szó jó értelmében nálunk legalább is - áteső Goalbusters szándékozott összecsapni. Körmöt nem kellett rágnunk, mert a középdöntőt ígérő csoportelsőség ez első meccs derekán már el is dőlt. Végül a Milf két győzelemmel, összességben 8-2-es gólkülönbséggel térhetett pihenőre.

A Goalbusters vigaszágas ellenfele a H1N1 - Goal Zero - Igénytelenek trió közül volt hivatott kikerülni. Ráadásul ellenfél hiányában nem csak a csoport győztese, hanem a második helyezett is azonnali bebocsájtást nyert a legjobbak nyolc fős táborába. Ha a száraz végeredményt nézzük: első az Igénytelenek. Kvázi győzött a papírforma. Viszont azt, hogy az eddigi négy tornán 12 meccsből 12-t elvesztő Goal Zero 5-1-re veri a - na jó, csere nélkül felálló - H1N1-et, illetve 1-1-et játszik az aktuális listavezető ellen, ezt senki sem gondolta volna. Vagy ha mégis, azért pénz nem hiszem, hogy mert volna rárakni...

Persze Fortuna ezúttal is összeterelt egy halálcsoport. Sőt, nem is egyet, kettőt! Ráadásul egy svédcsavart is bedobott eme jeles, április végéig remélhetőleg sziklaszilárdan álló sátorba. Ennek fényében a Fehér Ház, a Napredak és a 22 Steps gigászi, ámde totálisan eldöntetlen küzdelmet folytatott valamennyi mérkőzése során. Olyannyira, hogy mindhárom meccs 2-2-es eredménnyel ért véget. Mit tehet ilyenkor egy szegény tornaszervező? Vagy haját tépve hazamegy, vagy pedig valahonnan előhúz valami kézzelfogható és igazságos megoldást. Nos, ez utóbbi történt, és amolyan salamoni szellemben mindenki lőtt mindenkinek 3-3 darab büntetőt. A Fehér Ház nem hibázott, a Napredak egyszer, a Steps 2-szer, ezzel ki is alakult a csoport végeredménye. Csak azt nem értem, miért kellett előtte másfél óráig értelmetlenül kergetniük a lasztit?

Az utolsó, hasonlóképp felvértezett mezőnyt (gondolok itt elsősorban az erőviszonyokra, de említhettem volna a színösszeállítást is, hiszen mindhárom csapat meze sárga!!!) felvonultató pálya nyitómeccsét a Partner Cable 6-1-re nyerte a Budai Ászok ellenében. A pályán maradt vesztes fél ugyan a Felvidék ellen javított helyzetkihasználásán, és négy találatig jutottak, a dolog szépséghibája csupány annyi, hogy eközben nyolcat kaptak. A fő kérdés, kvázi a biztos továbbjutás így a Partner - Felvidék derbire maradt, amit gigászi csatában a "kábeleseknek" sikerült a maguk javára billenteniük.

A vigaszág beosztása ezzel egyértelművé tette, egyik győzelmi esélyesünk idő előtt búcsúzni kényszerül. Egész pontosan a Felvidék - 22 Steps mérkőzés vesztesére, noha az 1-1-es végeredmény ismeretében nem beszélhetünk a szó köznapi értelmébe vett vesztes félről. Több gól nem lévén következtek a büntetők, amit a 22 Steps teljesített nagyobb hatásfokkal. Hasonlóan izgalmas 2x12 percet hozott a Goalbusters - H1N1 találkozó is. Hiába vezetett a ™Busters, végül legyűrte őket a vírus. Mint ahogy megtört a Napredak Budai Ászok ellen éppen három kupa óta tartó átka is.

A címvédő Napredak robogott tovább. A legjobb nyolc között egy végleges piros lapos kiállítás ellenére is simán verték Milfeseket, míg bajnoki elődjük, a Fehér Ház a H1N1-en jutott túl hasonló intenzitással. A torna ugyanezen szakaszában találkozott egymással három hete az Igénytelenek és a 22 Steps. Akkor a pirosak jutottak tovább... Mint ahogy jelen esetben is. A nap meglepetése azonban a második pályán érlelődött, és majdnem be is érett, hisz a két "nápolyival" felduzzasztott Goal Zero parádés játékkal 3-3-at játszott a Partnerrel, és csak egy elhibázott (a játékvezető kritikán aluli közreműködésével) büntető fosztotta meg őket az elődöntőbe való bekerüléstől.

És akkor következzék a cikk elején beharangozott faktum, dé javú, vagy hívja mindenki úgy, ahogy akarja. Ugyanis a tavalyi második kupa legjobb négy csapata közül három ezúttal is odáig jutott, ráadásul a Napredak mily meglepő, ezúttal is az Igénytelenekkel került össze. Természetesen a Napredak győzött, mint ahogy a Fehér Ház is magabiztosan hozta a "kötelezőt", csak most nem a White Alders (a három év során ez volt az első torna, amelyen semmilyen formában sem képviseltették magukat), hanem a Partner Cable ellenében.

A bronzmeccsre a Partner végleg elvesztette a fonalat, akarom mondani a szuflát, így egy laza képzavarral élve, a szezonnyitót nyerő Igénytelenek alakulata masírozhatott a bronzot hozó pozícióba. A döntő kimenetelét pedig már nem is említem. Teljesen fölösleges. Elég az hozzá, tavaly a Fehér Ház nyert, és egyik játékosuk, Dani Gábor ehhez három góllal járult hozzá. Mint ahogy jelen esetben is...

Egyszóval a történelem vadul és következetesen ismétli önmagát. 2009-et a Fehér Ház egy 2., majd egy 1. hellyel kezdte, a Napredak pedig egy 10-kel és egy 2-kal. De lehet, hogy a végén nem a Partner, hanem én vesztettem el a fonalat, és most még csak 2009-et írunk? Ki tudja... Viszont ha nálam minden rendben, van egy rossz hírem... Tudom melyik csapat nyeri a következő tornát!!! Ugyanis az archívumban már utánanéztem...

 

A Budapesti Amatőr Futsal Liga idei 2. kupafordulójának végeredménye:

 

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. FEHÉR HÁZ 5 3 2 - 20 5 12
2. NAPREDAK 6 3 2 1 15 10 11
3. IGÉNYTELENEK 5 3 1 1 21 8 10
4. PARTNER CABLE 5 2 1 2 14 18 9
5. MILFESEK 3 2 - 1 8 7 8
6. GOAL ZERO 3 1 2 - 9 5 7
7. 22 STEPS 4 - 3 1 6 8 6
8. H1N1 4 1 - 3 7 24 5
9. FELVIDÉK 3 1 1 1 13 10 4
10. GOALBUSTERS FC 3 - - 3 4 11 3
11. BUDAI ÁSZOK FC 3 - - 3 5 16 2

A győztes csapat tagjai: Csóka Jenő, Dani Gábor, Bécsi István, Bíró Sándor, Kiss Sándor, Merch Béla és Seffer Balázs.

Gólkirály:
Dani Gábor (Fehér Ház)

Legjobb kapus: Mercz Béla (Fehér Ház)

Fair Play Díj: Milfesek

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. február 20, szombat, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

 

Hozzászólások