Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-02-25 - Grundfoci hírek

A 22 Steps 13-ra nagyot lépett, kupát nyert!

Persze, ha szigorúan vesszük, a csapat nagy részének már volt öröme hasonló sikerben. Még tavaly nyáron, a tiszavirág életű KIFU FC tagjaként. Győzelmük ennek fényében távolról sem váratlan meglepetés…

Mondhatni érett már régóta. Viszont nem szabad elmenni a többi „kiscsapat” teljesítménye mellett sem. A White Alders FC saját árnyékából kilépve, valami hatalmasat focizott. Többek között két vállra fektették az előző tornán diadalmaskodó Felvidéket, nagyjából úgy, mint a H1N1 az ugyancsak idei kupagyőztes Fehér Házat. És akkor még nem is említettem, hogy a gólkirályi címet is egy alderszes, illetve egy nápolyis - ha lenne ilyen besorolás, U21-es - focista nyerte.

De mint szoktam mondani, ne rohanjunk ennyire előre. Hiszen történt egyéb más fontos esemény ezen a szombat délelőttön. Például az, hogy arányát tekintve igen kevés gól esett. A két héttel ezelőtti 140-hez képest mindössze 108, ami véleményem szerint azt mutatja, fokozatosan tűnnek el a csapatok közti erőbéli különbségek. Talán ez lehet a magyarázat arra is, hogy az idei négy tornát négy különböző csapat nyerte, ráadásul olyanok, amelyek szinte valamennyi alkalommal képviseltetik magukat.

A sorsolás eredményeképp a következő alapfelállás született: az A pályán Futballica (az ászokos Müller Jani és baráti köre), Napredak és Bálnazsírégetők (Goal Zero – Napredak alkalmi társulás); a B-n Goalbusters FC, White Alders FC és Felvidék; a C-n Budai Ászok FC, FC Focisokk és Nápolyi FC illetve a D-n 22 Steps, Fehér Ház és H1N1.

A csoportmeccsek legérdekesebb köre - talán a két újonc miatt - az első pályán verődött össze. A Napredak erejét 31 kupás szereplése folyamán már volt alkalmunk megismerni, viszont a többi kreáció igazi kakukktojásnak bizonyult. A történet ott kezdődött, hogy a vérszegény Zero - egész pontosan három fő -, kénytelen volt pár embert átcsábítani a tízes kerettel érkező Napredakból, aminek a szabályok, jelesül a játékos-vándorlás miatt aznapi teljesítménytől függetlenül, az utolsó hely lett az eredménye. Így, illetve Hidvégi Máté gyors, ámde elborult elmével létrehozott agyszüleményével váltak hirtelenjében Bálnazsírégetőkké. Még jó, hogy a „Magányos” jelzőt gyorsan leszavaztam, mivel a honlapon nincs annyi karakterhely, hogy normálisan elférjen. Nos az első meccsen a Napredak 2-2-es döntetlent játszott a Futballicával, majd egy góllal verte a „cet-trénereket”, így a döntés az újoncok viadalára maradt. A Bálnazsírégetők 4-3-ra nyerték azt, ezzel csoportelsőséghez juttatva a Napredakot.

A B pályán mindenki könnyed Felvidék sikerre számított. Nem így történt. Első körben az Alders 6-1-re verte (Bulyo ebből egymaga 5-öt lőtt!) a Goalbusters-t, majd a fiatal srácok első kábulatukból felocsúdva hatalmas csatába bocsátkoztak a jóval rutinosabb határon túliakkal szemben, és ha a végén ki is kaptak, a 4-6-os eredmény mindenképp őket igazolja. A slusszpoén viszont a legvégére maradt, az Alders a rájuk sokszor éppen egyáltalán nem jellemző összhangnak köszönhetően begyűjtötte pályafutása talán eddigi legnagyobb skalpját (2-1 a Felvidék ellen), és ezzel a középdöntőbe vezető egyenes utat.

A harmadik csoport mérkőzései igen szoros eredményeket hoztak. Ha az Ászok mindkét büntetőjét értékesíti, még talán az élen is végezhetett volna, de mivel mint máshol, a fociban sem játszik a „mi lett volna ha” faktor, így két vereséggel, egy rúgott góllal, illetve egy nem túl rózsás harmadik hellyel várták a vigaszág megpróbáltatásait. A csoport rangadóját a Focisokk Nápolyi elleni derbije volt hivatott prezentálni, sok gól ott sem született, mindössze egy, amit az utóbbi gárda könyvelhetett el magának.

Az sorsolás alapján a legkeményebb összetételt mindenképp a D pálya vonultatta fel. A H1N1 ismét belehúzott a jóba, hiszen a Steps-nél és a Fehér Háznál nem igen kaphatott volna keményebb ellenfeleket. Az első partit mindjárt a két fő esélyes kezdte, ami vaskos meglepetésre 5-0-s Steps győzelemmel zárult. A fehérek kétséget nem hagyva dominanciájukról egy sima hármast adtak a H1N1-nek úgyszintén, és alapesetben ezzel - mivel az első hely kiléte már nem titok -, el is könyvelhetnénk a csoport fontosabb történéseit. De nem tesszük, annál is inkább, mert a fiatalok egy új víruskombinációt a Fehér Házra zúdítva 3-2-re nyertek! A második kupa győztese ezzel utolsóként zárta az első kört!

Jöhetett számukra a ráadás, vagyis a már egyenes kieséses szakasz bevezető fázisa, a vigaszág. És előkerült a góllövő cipő. Nem csak náluk, hanem a D pályát leszámítva az többi találkozó esetében is. Az utóbbi két év gólkirályával, azaz Csóka Jenővel fémjelzett kék-fehérek 8-4-gyel küldték haza a tartalékkapussal felálló Focisokk-at, míg a Bálnazsírégetők – Goalbusters, illetve a Felvidék – Futballica meccs 4-1-es végeredményt hozott. Góliszony egyedül a már említett D fertály alakulatait tépázta. Sok kihagyott helyzet, érvényes találat nélkül. Sem a H1N1, sem pedig az általuk ellenfél gyanánt kirendelt Budai Ászok esetében. Az i-re a pontot így a hatosok, illetve azok kivitelezői pakolták fel, és hiába verte fél órával korábban a H1N1 nagynevű ellenfelét, egy elrontott büntető megpecsételte sorsukat.

A kék-sárgák így három meccs alapján mindössze egyetlen szabadrúgásgóllal (ami meg kell hagyni, tényleg parádés volt!) masíroztak a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe való bejutásért a White Alders-en kellett volna átszaladniuk, de nem tették, noha egy öngól formájában Bulyo még a segítségükre is sietett. Illetve ha már maguknak lőtt, két alkalommal megtette ezt az Ászok kapusával szemben szintúgy. Kettő meg több, mint egy, ráadásul Nemény Vili egy alkalommal ugyancsak betalált. A Nápolyi ellen elvéreztek a szedett-vedett Bálnazsírégetők, továbbá búcsúznunk kellett az előző két torna győzteseitől is. A Fehér Házat a Napredak verte 1-0-ra, míg a Steps 4-2-re a Felvidéket.

Ez elődöntő utóbbiak számára ugyancsak 4-2-es diadalt eredményezett, a szenvedő fél, pedig az egy cseréje folytán kicsit elfáradt Nápolyi lett. A döntő másik résztvevője értelemszerűen így a Napredak – White Alders párharc győztese. Már ha győztesről beszélhetünk egyáltalán, mert 3-3-al ért véget a rendes játékidő. A kérdés: a Napredak nyolcadszor, avagy az Alders először. Minden szem a 3-3 büntető rúgóira és védőire hárult. De el sem kellett lőni mind a hatot, mert egy hiba ellenében a pirosak hibátlant produkáltak.

A harmadik helyért folyó csatározásra már elfogyott az Alders lelkesedése, noha Bulyovszky Balázs 10 találattal magabiztosan vezette a góllövőlistát. Mögötte nagy pauza, a legeredményesebb Nápolyi FC játékos, Kaltenekker Attila neve mellett is „mindössze” öt gól árválkodott. Aztán gyorsan szórt Bulyóéknak ötöt, elhódítva ezzel társbérletben a legeredményesebb játékosnak járó trófeát. Az Alders részéről a találatok tekintetében válasz ugyan nem született, de egész napos produkciójuk így is bámulatos.

A döntőt igazi parázscsatának könyveltem el már jóelőre, hiszen talán a mezőny két legbrusztosabb csapata találkozott. Cserék számában egyik oldalon sem volt hiány, faultokban úgyszintén. Kissé szokatlan módon egy alakalommal még a piros lap is előkerült. Az emberhátrány azonban sok mindenen nem változtatott. Egy Batházi góllal akkor már a Steps vezetett, majd utána Elekes is betalált, eldöntve ezzel a kupa végkimenetelét. Idén egy döntőből egyet nyertek, míg a Napredak kettőből kettőt veszített.

A kupa gólkirályait már említettem, a Fair-Play Díj a White Alders FC-hez került, míg a legjobb kapus Karda Szabolcs, a 22 Steps hálóőre lett. Hiába szerepelt hírneve alapján gyalázatosan rosszul a Fehér Ház, hatodik helyükkel a bajnoki összetett élére kerültek. Folytatás március első szombat délelőttjén, vélhetően 16 csapattal.

 

A GRUNDFOCI-BAFL idei 4. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. 22 STEPS 5 5 - - 18 4 12
2. NAPREDAK 5 2 2 1 8 8 11
3. NÁPOLYI FC 5 4 - 1 12 6 10
4. WHITE ALDERS FC 5 3 1 1 14 11 9
5. FELVIDÉK 4 2 - 2 13 11 8
6. FEHÉR HÁZ 4 1 - 3 10 13 7
7. BUDAI ÁSZOK FC 4 - 1 3 2 7 6
8. H1N1 3 1 1 1 3 5 5
9. FC FOCISOKK 3 1 - 2 6 9 4
10. FUTBALLICA 3 - 1 2 6 10 3
11. GOALBUSTERS FC 3 - - 3 6 16 2
12. BÁLNAZSÍRÉGETŐK 4 2 - 2 10 8 1


A győztes csapat tagjai: Sárosi Márk, Batházi Gábor, Németh Attila, Friedbauer Tibor, Rázsó Sándor, Karda Szabolcs, Csapó Péter és Elekes Tamás

Gólkirály:
Bulyovszky Balázs (White Alders FC) és Kaltenekker Attila (Nápolyi FC)

Legjobb kapus: Kónya László (BSC FC)

Fair Play-Díj: White Alders FC

A GRUNDFOCI - Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. március 6, szombat, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

Ha meg szeretnéd tekinteni a kupáról készült képgalériát (legkorábban csütörtök estétől!!!),  KATTINTS IDE!!

Hozzászólások