Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-07-16 - Grundfoci hírek

A 12. Kupát a Felvidék (Szlovákia) nyerte

Nemzetközi mezőnnyé értünk!!! Mondhatnánk kissé nagyképűen, viszont tény, először fordult elő velünk, egy csapat azért lépte át az országhatárt, hogy amatőr kupasorozatunk aktív részesévé váljon...

Ráadásul elég jól elboldogultak a lasztival is. A srácok Komárom szlovákiai részéről érkeztek, és csapatnévként nemes egyszerűséggel a Felvidéket választották. Nem kívánom túlragozni a témát, viszont jó látni, akadnak még olyan emberek, akikben él a nemzeti öntudat.  Az emocionális síkon túlhaladva jelenlétükkel a hazai amatőr foci helyzetképéről is ízelítőt kaphattunk. Náluk sem játszottak hivatásos sportolók. Volt egy szlovák 4. és két 5. ligás játékos, a többiek pedig maximum Komárom kispályás-bajnokságában csiszolgathatták talentumukat.

Huszonegy kispályás tornám során először fordult elő, hogy nem nevezett a White Alders... Viszont amíg Bulyovszky Balázs és a Kocsi-testvérek a hasukat süttették, a "mag" másik fele nem tudott megmaradni ülepén. Müller Jani a Budai Ászokban próbált szerencsét, míg User és Nemény Vili a tavaly egy ízben már nálunk is megfordult Betli bevonásával keltette életre az Alders Betli Incorporationt. Hasonló belső erők ösztönözték Kövér Gábort is, aki két héttel korábban "meghívott előadóként" még a BSC FC-vel lett kupagyőztes és társ gólkirály. Megtetszett neki a légkör, az utolsó pillanatban összetrombitálta saját baráti körét, és Szedett-Vedettek néven, egy ezúttal is elég ütőképes kis társasággal érkezett. A többi hat jelentkező pedig természetesen a leghűségesebb alakulatok köréből került ki. Tornát idén még nem nagyon tartottunk a Napredak, az LSE, a Forza, vagy éppen a Budai Ászok nélkül, de ha azt nézzük, havi rendszerességgel a Focisokk és a KIFU is aktív kupás induló.

Az időjárásra ezúttal sem lehetett panasz. Nem esett az eső, nem tombolt a kánikula. Mindez színvonalas, jó focit ígért, persze csak a sorsolás után. Mivel amatőr szinten minden csapat komoly eredményekre képes, már az első kör csoportbeosztásai is komoly rangadókat hoztak. Az A pályán a Szedett-vedettek, a Forza és a KIFU, a B-n a Budai Ászok, az Alders Betli és az LSE, míg a C-n a Felvidék, a Focisokk és a listavezető Napredak találkozott.

Minden csoportba került egy-egy újonc, akik az új seprű jól söpör mondást "törvényerőre" emelve megkettőzött erővel csaptak bele a lecsóba. A Szedett-vedettek a Forzát, az Alders Betli az Ászokat, a Felvidék pedig a Focisokk cserejátékosok nélkül felálló csapatát fektette két vállra. Mivel ezen párharcok vesztesei a sors fintora folytán következő mérkőzésüket is mínuszolták, jöhettek a mindent eldöntő "csoportdöntők". Persze nem kronológiai sorrendben, de a csoportelsőség szempontjából ez mégiscsak a hat 1-1 győzelemmel jeleskedő gárda között kellett, hogy eldőljön.

Az A pályán a Szedett-vedettek kemény csatában 2-0-ra verték a KIFU-t, míg a C-n egy még ennél is kiegyensúlyozottabb színvonalú találkozón a Felvidék 1-0-ra a Napredakot. A középső pályán az LSE továbbjutásához egy pillanatnyi kétség sem férhetett. A tornagyőzelemért innentől a három csoportgyőztes, a 4-6. helyért a KIFU, az Alders Betli és a Napredak, míg a 7-9. pozícióért a Forza, a Budai Ászok és a Focisokk alkothatott újabb kört.

Hátulról előrefelé haladva nézzük először a 7-9. helyért folyó mérkőzéseket. Hiába lőtt rengeteg gólt a Vokoun Iván által menedzselt Ászok, összességében ilyen rosszul még nem szerepeltek. A Forza elleni 5-5 mellett 6-4-re kikaptak a Focisokktól, így kénytelenek voltak beérni a kilencedik hellyel. Egyedüli vigaszuk, hogy a bajnoki pontversenyben 4 ponttal gazdagodhattak. A Forza - Focisokk meccs 2-2-es végeredménye pedig azt jelentette, hogy a csoport élére - egy győztes meccsel és egy egállal a hátuk mögött - a vecsésiek kerültek.

A mezőny közepének egyértelmű favoritja a Napredak lett. A KIFU ellen ugyan megizzadtak, de az Alders Betlit simán verték, ráadásul a Vasast is megjárt Tiber Krisztián jelenleg III. osztályban focizó öccse, Szabolcs 10 góljával két hét alatt immár második alkalommal hódította el a gólkirályi címet. A Focisokkhoz hasonlóan a KIFU-n is átszaladt egy heveny sérüléshullám, így utolsó meccsükön az Alders Betli Inc. ellen már csak árnyékai voltak önmaguknak. Az 5. hely mellé Németh Károly, avagy ha jobban tetszik User új formációja, egy Fair-Play Díjat is kapott.

A döntőkör első menete egy 1-1-es Felvidék-Szedett-vedett derbit hozott. Ennek Ács Daniék örültek a legjobban, aztán pályára léptek, és kaptak egy 8-2-es kijózanító pofont a zöldben játszó felvidéki alakulattól. Viszont ezáltal következő összecsapásukra már komoly kis szurkolótábort is elkönyvelhettek maguknak, ugyanis a zöldek innentől eszeveszett tempóban kezdték el bátorítani korábbi riválisukat. A Szedett-vedetteknek nem volt könnyű dolguk, mert azért az LSE nem éppen arról híres, hogy gyakran bújna bele a pofozógép koránt sem hálás szerepkörébe. Vagy 7-0-ra, vagy 8-1-re, vagy 9-3-ra kellett volna legyőzni őket. Az eredmény végül "csak" 5-2 lett, ezáltal a hajnal négy óta talpon lévő "idegenlégiósok" jöttek, láttak és győztek.

A 12. Amatőr Kupa-trófea pár órával később elhagyta az országhatárt... Közben a gólkirályi címért folytatott versenyfutás is új fordulatot hozott, 38 idei találatával Ács Dani beérte a Fehér Házas Csókát. A torna legjobb kapusát a Szedett-vedettek adták, Szerencse Tamás a kupa során mindössze három gólt kapott.

 

A Budapesti Amatőr Futsal Liga idei 12. kupafordulójának végeredménye:
 
    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. FELVIDÉK 4 3 1 - 17 4 12
2. SZEDETT-VEDETTEK 4 3 1 - 14 3 11
3. LSE BP 4 2 - 2 13 17 10
4. NAPREDAK 4 3 - 1 15 9 9
5. ALDERS BETLI INC. 4 2 - 2 12 15 8
6. KIFU FC  4 1 - 3 8 12 7
7. FC FOCISOKK 4 1 1 2 11 17 6
8. FORZA 4 - 2 2 9 16 5
9. BUDAI ÁSZOK FC 4 - 1 3 12 18 4
 
A győztes csapat tagjai: Gonzales Vallina Jozef, Janik Gábor, Rusnák Péter, Rusnák Marek, Góth Gábor, Benkóczky Péter, Farkas Tamás, Vontszemű Krisztián és Tóth Drahomír.

Legjobb kapus: Szerencse Tamás (Szedett-vedettek)                
Gólkirály: Tiber Szabolcs (Napredak)    
Fair-Play Díj: Alders Betli Incorporation        

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2008. augusztus 1., 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

Hozzászólások