Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2013-01-03 - Hírek

2013-as előzetes: Spanyolország

A 2007-2008-as szezon óta nem fordult elő, hogy ne a két óriás végezzen a bajnokság első 2 helyén, de idén nagy esély van rá, hogy az Atletico Madrid befurakodik a Barca és a Real közé. Azt se feledjük el, hogy 4 spanyol csapat jutott be a BL 16 legjobbja közé, az EL-ben pedig talán a címvédő Atletico a legesélyesebb.

2 mérkőzés még hátra van a bajnokság első feléből, de a Barcelona bajnoki címe már most biztosnak tűnik. 16 győzelem mellett mindössze 1 alkalommal vesztettek pontokat: az októberi El Clásicón 2-2-t játszottak. A Realnak ezen kívül is volt még 2 döntetlenje (Valencia 1-1, Espanyol 2-2) és 4 veresége (Betis 0-1, Getafe 1-2, Malaga 2-3, Sevilla 0-1).

 

Ennek köszönhetően a városi rivális Atletico is 7 ponttal van előttük, a Barcelona pedig összesen 16-tal. A góllövőlista dobogóján is hasonló a helyzet: Lionel Messi már 26 gólnál tart (tavaly 50-nel zárt), míg Cristiano Ronaldonak alig több, mint a felét (13-at) sikerült összehoznia (tavaly 46 találata volt). Közéjük "pofátlankodott be" az a Radamel Falcao, aki biztos, hogy ott lenne az Aranylabda 3 jelöltje között, ha Messi és Ronaldo nem létezne. 17 góljával messze a tavalyi átlaga fölött teljesít, és ha a gólkirályi cím nem is lesz meg, Cristiano Ronaldo legyőzése is nagy fegyvertény lenne.

 

Persze nem csak a 3 gigász szerepel a ligában. További 3 csapat mondhatja el magáról, hogy versenyben van még az európai kupaporondon. A 4. helyen álló Malaga magabiztosan masírozott be a BL legjobb 16 csapata közé, a bajnokságban pedig ott loholnak a Real Madrid nyomában. Az 5. helyen a Betis áll, míg a 6. az Európa Ligában szereplő Levante.

 

A kupaindulást érő helyek után is nagy a küzdelem: a 7. helyezett Sociedad mindössze 4 ponttal gyűjtött többet, mint a 13. helyen álló Bilbao. Ebben a régióban tanyázik még a Vallecano, a BL-ben még érdekelt Valencia, a Getafe, a Valladolid, és a Pintér Ádámot foglalkoztató Zaragoza.

 

A táblázat alján a Deportivo (12 pont), az Osasuna (14), az Espanyol és a Celta Vigo (15-15) áll, de az előttük lévő Mallorca-Granada kettős sem érezheti még magát biztonságban. Sok van még hátra.

Hozzászólások