Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2013-01-02 - Hírek

2013-as előzetes: Anglia

Túl vagyunk a szilveszteren, a legtöbb országban téli pihenőn vannak a csapatok, de Angliában az ünnepek alatt indultak be igazán a dolgok. Vajon megtartja előnyét a Manchester United, vagy ismét a City lesz a bajnok? Esetleg a Chelsea ér fel a csúcsra?

A szigetországban az ünnepek alatt sem állt meg az élet. 10-11 nap leforgása alatt 4 fordulót is rendeztek, tegnap és ma már a szezonbeli 21. mérkőzését vívja a csapatok többsége. A hátralévő 17 körben még bármi történhet, de a listavezető Manchester United háza táján óriási csalódás lenne, ha nem sikerülne megnyerniük a bajnokságot. Ugyanis a vörös ördögök előnye 7 pont a városi rivális City-vel, valamint 13 a dobogó harmadik fokán tanyázó Tottenhammel szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 4. helyen álló Chelsea 2 mérkőzéssel kevesebbet játszott, és ha mindkét meccsét megnyeri, 1 pontra megközelíti a címvédő City-t.

 

Az Arsenal az utolsó 5 meccsén a maximálisan megszerezhető 15 pontból 13-at szerzett, de ez egyelőre még csak az 5. helyre elég nekik. Ennek a legfőbb oka az, hogy az első 4 helyezett is nagyszerű formában van. Az elmúlt 5 meccs alatt a United és a Tottenham is 2-2, míg a City és a Chelsea 3-3 pontot vesztett csak. A londoni kékek 4 mérkőzés óta veretlenek.

 

A Liverpoolnak nem a 2012-2013-as a legjobb szezonja. Jelenleg a 10. helyen állnak, de ha ma megverik a Sunderlandet, a 8. helyen zárják a fordulót, 2 pontra megközelítve a városi rivális Evertont, és a Gera Zoltánnal felálló West Bromot.

 

Geráék eddig várakozáson felül teljesítenek, de kezd elfogyni a szufla, ugyanis az utolsó 5 meccsből csak kettőt tudtak megnyerni. A listavezető elleni 2-0-ás vereség nem szégyen, de a legfrissebb, Fulham elleni, 2-1-re elveszített találkozó különösen fájó, mert még 1-1-es állásnál több lehetősége is volt a West Bromnak a vezetés megszerzéséhez, de ezeket vagy védte a kapus, vagy - Gera próbálkozásánál - a kapufa segített volt csapatának. Zolinak az utóbbi 2 meccse talán nem sikerült a legjobban, de már 4 gólos, és amikor betalált, a csapata is nyert.

 

Meglepetés lehet a Newcastle 15. helye: mindössze 3 pontot szereztek az utolsó 5 találkozójukon. A legutóbbi 2 találkozón pedig megtömték őket: az Arsenal 7-3-ra, a Manchester United pedig 4-3-ra verte őket.

 

Az alsóházból a QPR és a Reading csak csoda, vagy jó téli igazolások esetén menekülhet. Előbbi csapat december 15-én szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, ám ezt azóta 3 vereség követte csak. Összességében 1 győzelmük mellett 7 döntetlenjük és 12 vereségük van. A Reading 1 győzelemmel tud náluk többet felmutatni.

 

Az előttük lévő Wigan-Southampton-Villa-Newcastle négyesből még bárki a kiesőhelyeken találhatja magát.

Hozzászólások