Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-23 - Grundfoci hírek

2 nap a magyar-hollandig: Az ellenfél - Videó!

Az Oranje szövetségi kapitányának Robben távollétében is inkább az okozhat gondot, hogy kit hagyjon ki a keretből, nem pedig az, hogy honnan kerítsen elő mégegy épkézláb játékost. A Bayern München kopaszának kimaradása nekünk mindenképp megkönnyebbülés, ám a pontszerzés még így is világraszóló bravúr lenne.

Mi, magyarok, ha visszagondolunk a dicső múltunkra, mindig szomorúan jut eszünkbe, hogy hiába játszhattunk kétszer is világbajnoki döntőt, nem sikerült megnyerni a trófeát. Ma meg már annak is örülnénk, ha a VB 32 fős mezőnyébe sikerülne bekerülnünk.

A holland válogatott viszont vitathatatlanul legújabb fénykorát éli. A FIFA világranglista 2. helyét foglalják el, amihez nagyban hozzájárult tavalyi világbajnoki ezüstérmük, ami csak a hosszabbításban vált biztossá, hogy hozzájuk került. Ők az EB selejtező csoportunk abszolút esélyesei, az is kisebb csodának számítana, hogyha pontot veszítenének. Pénteken megpróbálunk csodát tenni.

Hollandia szereplése a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon

Eddig négyből négyet nyertek: San Marinót idegenben 5-0-ra, Finnországot otthon 2-1-re, Moldovát Kisinyovban 1-0-ra, Svédországot pedig Amszterdamban 4-1-re. A középső két meccsük kicsit nyögvenyelős volt, az első papírforma, a svédek elleni kiütéses siker viszont jelzi, hogy képesek megrázni magukat. A csoport első helyén állnak 12 ponttal, mi pedig egy esetleges hazai győzelemmel utolérhetnénk őket, hiszen ott vagyunk a nyakukon.

Pénteken nem játszhat Arjen Robbenen kívül Klaas-Jan Huntelaar, Hedwiges Maduro, Maarten Stekelenburg és Mark van Bommel. Nézzük, hogy mennyit gyengült ettől a várható holland kezdőcsapat, legalábbis a sportnapilap szerint:

Vorm – Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters – N. De Jong, Van der Vaart, – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie

Dzsudzsák Balázs a múlt héten már tesztelhette a holland kapust. Akkor nem talált be neki, most viszont ismét itt az esély, ugyanis Balázs sérülése nem komoly, így már a pénteki összecsapáson számíthat rá Egervári Sándor. Hajnal Tamás viszont biztosan nem léphet pályára. Így fest a magyar keret:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Zaragoza), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Czvitkovics Péter (Debreceni VSC), Dzsudzsák Balázs (PSV), Elek Ákos (Videoton), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Sampdoria), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (Debreceni VSC), Koltai Tamás (Győri ETO)
Támadók: Priskin Tamás (Ipswich Town), Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskeméti TE)

Hozzászólások