Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-08-24 - Grundfoci hírek

100. mérkőzéséhez érkezett a Budai Ászok FC

"Csapatunk vasárnap egy jó kis kalandtúrával kezdte a napot, de aztán odataláltunk a helyszínre, ahol 2 ellenfél várt minket. Mindkettejükkel kétszer mérkőztünk meg 2x15 percben." - kezdi élménydús beszámolóját Vokoun Iván, a jubiláló sárga-kékek csapatkapitánya.


"Első meccsünket a Csakatrick ellen vívtuk, ami mellesleg történelmünk 100. meccse volt, így nem volt kérdés, hogy a győzelem a cél. Ismeretlen ellenfelünk ellen olajozottan is ment az Ászok gépezete, 4-0-s győzelemmel zártunk.

A következő meccs tudtuk, húzósabb lesz, hiszen egy újabb Alders-Ászok derbi következett... Jóval nehezebben de ezt a mérkőzést is sikerült megnyerni, 4-3 lett a vége. Mialatt a Csakatrickesek visszavágtak az Aldersnek, addig mi erőt gyűjtöttünk a következő összecsapásra...Aztán a pilisvörösvári fiatalok ellen ismét sikerül könnyed játékkal győzedelmeskedni, egészen 6-1-ig jutottunk. Az utolsó meccsre fizikailag ugyan rápihenhetett az Alders, de a fejekben nem sikerült rendet tenni. Hiába vezettek 0-1-re, 8-1-re fordítottunk! Így hát 4 győzelemmel és 22-5-ös gólkülönbséggel zártuk a pilisvörösvári kiruccanást, gratulálok mindenkinek.

Az eredmények is mutatják, hogy tudunk mi jól játszani, csak oda kell figyelni. A sikerhez mindenki hozzájárult: Tomi egyre biztosabb a kapuban és mer irányítani, Józsi most mezőnyben volt és nagyon harcos volt, sok labdaszerzés fűződik a nevéhez, Spola az első meccsen mutatott némi bizonytalanságot, de miután megkapta a már-már szokásosnak mondható tanácsokat, kiváló védőmunkát végzett, elől pedig a Dani-Gila kettős nagyon gólerős párost alkotott, szép megoldásokat nem mellőzve és önzetlenül készítették elő a szebbnél szebb akciókat. Mindamellett a védekezésben is maximálisan részt vettek, pont azt csinálták amiről én hónapok óta beszélek. Akik nem voltak ott, azok sajnálhatják, hogy nem látták gyakorlatban is, hogy mire gondolok mikor azt mondom, hogy milyen fontos a védekezés. 2 játékóra alatt 5 kapott gól... Szeretném ha ezt sűrűbben láthatnám a pályán, mert e nélkül nem fogunk nagy eredményeket elérni. Úgyhogy akik nem voltak felköthetik a gatyeszt, mert láttam mire képes a csapat, ha úgy játszunk ahogy kell. Aki ehhez nem tud alkalmazkodni, az majd a barátságos meccseken gyakorolja, mert addig nem viszem el tétmeccsre."

Hozzászólások