Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-12-01 - Grundfoci hírek

Őszi bajnokok

A Duna és a Mátra csoport néhány mérkőzésétől eltekintve valamennyi őszi találkozót lejátszották a harmadosztályú együttesek. Nagy valószínűséggel a következő napokban még kedvezőtlenebb időjárási körülmének lesznek, így az elmaradt bajnokikat tavasszal pótolják majd a csapatok.

 Az Alföld csoportban az utolsó pillanatig nagyon kiélezett volt a “harc” az őszi bajnoki címért. A listavezető csepeliek már korábban letudták a Jánoshida elleni utolsó bajnokijukat, így a “fotelből” szurkolhattak a tökölieknek, hogy legalább ponot szerezzenek az Újbuda otthonában. Úgy tűnik a “szigetországi” csapatok összetartottak, hiszen nem hogy ponttal, hanem pontokkal gazdagodott a TVSK, ezzel együtt pedig őszi bajnoki címet “ünneplehetnek” a csepeliek. Azért a folytatásban sem lesz sokkal könnyebb dolguk, hiszen az első négy helyezett 3 ponton belül tartózkodik.

A Bakony csoportban nem volt ennyire szoros a hajrá. A listavezető pápai tartalékok kilenc pontos előnnyel vonulhattak pihenőre, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy legfőbb üldözőjük a Soproni VSE egy mérkőzéssel kevesebbet játszott még. Amennyiben a tavasszal is az őszihez hasonló kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt majd a Pápa II., úgy nem hagy sok esélyt az üldözői számára.

A Dráva csoportban az Alföldhöz hasonlóan végig kiélezett volt a versenyfutás. A Dél-Dunántúli régióban két csapat emelkedik ki igazán a bajnokságból. Az egyik az élvonalbeli Paks tartalékcsapata, a másik az utóbbi években rendre dobogós helyen végző Szentlőrinc. Információink szerint mindkét együttes vállalná adott esetben a másodosztályt, sőt célkitűzésük is. Az őszi idény után egy hajszállal a zöld-fehérek állnak ehhez közelebb.

A Duna csoport valamennyi találkozóját elhalasztották a 15. fordulóból, és kétséges, hogy idén találnak megfelelő időpontot, hogy lejátszák ezeket a mérkőzéseket, ezért jelen állás szerint az a legvalószínűbb, hogy a tavasszal pótolják majd a csapatok az elmaradt mérkőzéseket. Ez pedig azt is jelenti, hogy a 14. forduló után kialakult az őszi sorrend. Azaz egyetlen ponttal, de megőrizte listavezető helyét a Pálhalma, igaz az ESMTK, a TTC és a Maglód is 3 ponton belül tartózkodiik hozzájuk képest.

A Mátra csoport záró fordulójából is elmaradt négy mérkőzés, igaz ezek eredménye nem befolyásolja az őszi elsőség kérdését. A nyáron komoly változtatásokon átesett Egri FC minimális esélyt sem ad vetéltársainak, és már a bajnokság felénél tíz pontos előnyre tett szert, ráadásul még a veretlenségüket is őrzik a Heves megyeiek.

Az ország legkeletibb részén nem okozott gondot az időjárás, valamennyi mérkőzést meg tudták rendezni. A “félidőben” a Nagyecsed egy pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Tiszakanyár előtt, de a Püspökladány is csak két, a Cigánd pedig négy pont lemaradássla követi a listavezetőt, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Tisza csoportban is izgalmas tavasz elé nézünk.

NB3.hu

Hozzászólások