teszt header kép

Football Factor Kelet-Nyugat Kupa

Kispályás Labdarúgó Torna

15% kedvezménnyel a Grundfoci oldalon keresztül!
calendar 2013-08-18 08:00
Helyszín:

Zánka

Partnerek  Partnerek:
partnerek 1 partnerek 2 partnerek 3 partnerek 4

Kelet-Nyugat Kupát először a 2012-s Foci Fesztivál keretein belül rendezték meg. Akkor összesen 20 csapat vett részt az egy napos eseményen.

Jellegéből fakadóan a lebonyolítás sem szokványos. Lényege, hogy a két országrész verseng egymással, így nem csak a csapatok, de kelet és nyugat közül is avatnak győztest. A releváns eredmény érdekében keleti csapatok csak a nyugatiakkal mérkőznek még és fordítva. A debütálás jól sikerült, így a szervezők, a Foci Fesztivál csapatával közösen úgy döntöttek, hogy 2013-ban nagyobb volumenben rendezik meg a Kelet-Nyugat Kupát.

content_image

Ami változatlan marad: a döntőnek ismét a Foci Fesztivál ad majd helyet. Azonban ezúttal nem regisztrálni kell a fináléba, hanem bejutni oda. Összesen hat alkalommal nyílik erre lehetőség országszerte. Nyugat és Kelet képviselői közé is három-három selejtezőn lehet bekerülni. Két budapesti helyszín mellett Győr, Pécs, Szeged és Debrecen adnak otthont egy-egy 16 csapatos tornának, ahonnan az első négy helyezett vehet majd részt a Foci Fesztiválon sorra kerülő nagydöntőben.

content image 2A fináléban Kelet és Nyugat csapatait külön-külön csoportokba sorolják. Nyolc darab háromfős csoport kerül kialakításra. Négyben csak keleti, négyben pedig csak nyugati csapat kap helyet. Egy-egy keleti hármast egy-egy nyugatival párosítanak össze. A keletiek csak nyugatiak ellen játszanak és fordítva. A csapatok góljait összeadják, így alakul ki majd a két országrész közötti végeredmény. A csoportok győztesei újabb két darab kvartettet, egy nyugatit és egy keletit alkotnak. A lebonyolítás ugyanolyan módon történik, azaz keletiek csak nyugatiak ellen lépnek itt is pályára. A két csoport végeredménye alapján kihirdetik a keleti és a nyugati bajnokot, akik ezután a fináléban megmérkőznek a Kelet-Nyugat trófeáért.

Versenykiírás

Verseny szervezője
A verseny szervezője: Sportreakció Kft.
Partnerek
Partnerek: partner kép1 partner kép1 partner kép1 partner kép1
Az esemény időpontja
Az esemény időpontja: 2013.08.18. – 2013.08.20.
Az esemény résztvevői
Az esemény résztvevői: Mindazon, 15 – 40 éves korú Magyarországon élő magyar, illetve külföldi állampolgár, akinek az egészségi állapota megenged min. 60 perc intenzív mozgást.
Nevezési díj
Nevezési díj: kedves látogatóink, a nevezési díjjal kapcsolatban később tudunk pontos információkkal szolgálni.
Nevezés
Nevezés:

A nevezés során a nevezési díjat előre be kell fizetni. Ez átutalással (bankszámlaszám: 12010154-01293171-00100009) vagy személyesen, készpénzzel történhet a Sportreakció Kft. irodájában a 1012 Budapest, Márvány utca 17. szám alatt.

Az átutalásnál kérjük, tüntessék fel a csapat nevét. A nevezést csak akkor tudjuk elfogadni, ha a nevezési díj az adott selejtező előtt egy héttel beérkezett. A nevezéseket a nevezési díj beérkezésének sorrendjében fogadjuk el.

A nevezési lap innen tölthető le. (Ha a Grundfocin keresztül jelentkeztek, nem szükséges a lapot kitölteni)

A következőképpen nevezhet egy csapat a KELET csapatába (egy feltételnek szükséges megfelelni):

 

 • minimum fél éve játszik a csapat egy keleti országrészben található településen szervezett kispályás labdarúgó-bajnokságban;
 • a csapat tagjainak minimum 70%-a (7 fő) egy keleti országrészben található oktatási intézmény tagjai (gimnázium, szakközépiskola, szakmunkás iskola, főiskola, egyetem – nem szükséges, hogy minden játékos ugyanabban az intézményben folytassa tanulmányait);
 • a csapat tagjainak minimum 70%-a (7 fő) egy, a keleti országrészben található településen lakik, és ott van bejelentve a lakcíme.

 

A következőképpen nevezhet egy csapat NYUGAT csapatába (egy feltételnek szükséges megfelelni):

 

 • minimum fél éve játszik a csapat egy nyugati országrészben található településen szervezett kispályás labdarúgó-bajnokságban;
 • a csapat tagjainak minimum 70%-a (7 fő) egy nyugati országrészben található oktatási intézmény tagjai (gimnázium, szakközépiskola, szakmunkás iskola, főiskola, egyetem – nem szükséges, hogy minden játékos ugyanabban az intézményben folytassa tanulmányait);
 • csapat tagjainak minimum 70%-a (7 fő) egy, a nyugati országrészben található településen lakik, és ott van bejelentve a lakcíme.

 

Korosztályok
Korosztályok: Egy korosztály: 15 – 40 éves kor.
Kategóriák
Kategóriák: Egy kategória: 5+1-es kupa (20×40 m-es pályán, 3×2 m-es kapura, 5-ös méretű labdával).
Lebonyolítás
Lebonyolítás:
 • 1×17 perces mérkőzések lesznek

 

Szabályok
Szabályok:

A pályák mérete: 40×20 méter

 • A kapu 2m magas és 3m széles (kézilabda kapu)
 • A játékidő 1×17 perc. Futó óra, hosszabbítás nélkül.
 • A várakozási idő a mérkőzésről késő csapatra 3 perc. Ennek elteltével csak a vétlen csapat beleegyezésével lehet további 3 percet várni, de ekkor a játékidő12×15 percre csökken.
 • A labda mérete: 5-ös.
 • Egy csapat maximum 10 főt nevezhet. Egyszerre, egy csapatból 5+1 ember lehet a pályán.
 • A játékot be kell fejezni ha egy csapat összlétszáma (sérülés vagy kiállítás miatt) 2 percnél hosszabb időre 4+1 fő alá csökken. Sérülés esetén lehetőség van 5 perc várakozásra!
 • Cserélni folyamatosan a pálya középvonalánál lehet, kivéve a kapust. Utóbbit csak akkor, ha a labda nincs játékban.
 • Szabadrúgásnál, szögletrúgásnál a sorfalnak 5m-re kell állnia.
 • Kezdőrúgásnál az ellenfélnek minimum 5m-re kell állnia
 • Az oldalvonalon túlra jutott labda játékba hozása kézzel (bedobás), és lábbal (berúgás) is történhet. Az ellenfél játékosainak ilyenkor minimum 2m-re kell helyezkedniük
 • Az alapvonalon túlra jutott labda csak földről, álló labdából hozható játékba
 • A szándékos hazaadást a kapus nem foghatja meg!
 • Kapusról is van szöglet
 • A kapus a labdát a félpályán átrúghatja és átdobhatja
 • Középkezdésből és kapukirúgásból is közvetlenül gól érhető el
 • A gól akkor érvényes, ha a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon
 • A mérkőzés során a büntetés lehet: sárga lap, 2 perces kiállítás, ill. végleges kiállítás
 • A végleg kiállított játékos helyére 5 perc után beállhat egy csapattársa.
 • A becsúszó szerelés, illetve annak kísérlete szabálytalan, de a kapus védési céllal a saját büntetőterületén belül becsúszhat, A becsúszó szerelés közvetett szabadrúgással büntetendő
 • Nem minősül becsúszó szerelésnek a labdára történő csúszás akkor, amikor az ellenfél nincs a labda mellett

 

Selejtezők
Helyszín: Zánka 
Döntő
Döntő:

A 2012-s eseményhez hasonlóan idén is a Foci Fesztivál ad otthont a döntőnek a tavaly bemutatott lebonyolítási rend szerint, azaz keleti csapat csak nyugati csapat ellen játszik majd és fordítva.

Díjazás
Díjazás:

 

 • Vándor kupa, melyet a győztes csapat vihet haza
 • Az első három helyezett kupákat és érmeket kap
 • Első hat helyezett sportszereket és vásárlási utalványokat kap

 

További információ
További információ:

Sportreakció Kft. (info@sportreakcio.com, +36-70/469-99-54)

Kellemes sportolást kíván a Szervező Bizottság!
Budapest, 2013.02.13.

Miért irják oda Kelt-nyugat ha Nyugaton lesz a torna?
nagyon szép én közelebre kértem és most még meszire viszik a versenyt. Eszem megáll. Valaki hülye a szervezésre.
Szia Atti! Olvastam a Kelet-nyugat versenysorozatot és mi is szeretnénk résztvenni rajta csak az a baj,hogy nekünk Debrecen és Szeged is messze van. Ha kifizetjük a nevezési dijat akkor az utiköltségre nem marad pénzünk és ugyanez forditva is. Ezért szeretném,hogy Junius közepén egy selejtezöt itt Karcagon meg rendezni a müfüves pályán. 10+16 csapat itt is össze jönne. Kisújszálláson is
Augusztusba egy selejtezöt és itt is jó a müfüves pálya és 10-16 csapat itt is össze jönne.
A játékosaim 14-20 évesek egy két idösebb sráccokkal.
üdv: Ferenczi Tibor